GTA 6'yı hangi ekran kartları çalıştırır? O isim açıkladı

GTA 6'yı hangi ekran kartları çalıştırır? O isim açıkladı
Geçtiğimiz günlerde resmi tanıtımı yapılan GTA 6 için yayınlanacağı gün sabırsızlıkla beklenirken hangi ekran kartlarının destekleyip desteklemeyeceği de tartışma konusu oldu. Peki, Hangi ekran kartları GTA 6'yı çalıştırmaz? O isim açıkladı! İşte detaylar

Rockstar Games'in uzun süredir beklenen ve oynanması için sabırsızlanılan oyunu GTA 6'ya dair ilk tanıtım videosu geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. Rekor sayıda izlenme elde eden ve şu anda 125 milyon bandını da geçen yapımın çıkacağı gün için 2025 yılının beklenmesi gerekiyor. Playstation ve Xbox konsollarından bir yıl sonra da bilgisayarlar için gelmesi tahmin ediliyor. Oyuncular için en önemli konulardan biri de ekran kartı. Peki, Hangi ekran kartları GTA 6'yı çalıştırmaz? İşte detaylar...

Ekran kartım ne olmalı?

Son teknoloji görüntüler, etkileyici detaylar ve yepyeni mekanlarıyla adından söz ettiren GTA 6 için yüksek kalibreli ekran kartları şart gibi gözüküyor. Diğer yandan RAM ve hafızanızın da yine bu oyunu idare edebilecek kapasitede olması gerekiyor. Bunun için minimum olarak 2060 gibi ekran kartları öngörülüyor.

Hangi ekran kartları GTA6'yı çalıştırmayacak?

Ünlü teknoloji editörü Mesut Çevik, kanalında yayınladığı videosunda Batuhan Bozkan ile birlikte oyunu değerlendirdi. Bozkan; "Sürenin daha kısa olacağını düşünüyorum. İlk etapta PS ve XBOX'ta çıkacak. Sonrasında bilgisayara gelecek" dedi.

Çevik ise; "GTA 5'in ilk fragmanı PC'ye göre yayınlanmıştı ancak sonrasında konsollar downgrade yemişti. Burada konsollarda tüm detayları göremeyebilirsin. XBOX Series S'e de çıkacak. 10 senelik konsola dahi çıkacak" ifadelerini kullandı.

Batuhan Bozkan ise "Bu seviyeleri görüyorsa 2060'tan itibaren çalışmasını bekliyorum. Ama Rockstar her şeyi değiştire de bilir. Bunu kestirmek zor. Ama 2000, 3000 ve 4000 serileri bence rahatlıkla çalıştıracak" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.