Huawei Nova 10 öne çıkan özellikleri, fiyatı ve incelemesi

Huawei Nova 10 öne çıkan özellikleri, fiyatı ve incelemesi
Bu telefon, Nova 10 Pro'dan daha uygun fiyatlı ancak özellikler açısından Nova 10 Pro'dan geri kalmadığını söylemek isteriz. Bu anlamda nova 10 Pro modelini seven ancak dengeli bir bütçesi olmayanlar için oldukça iyi bir seçenek.

Huawei Nova serisinin kendi tasarım dili vardır. Üst düzey P ve Mate serilerinden farklı bir tasarım çizgisini takip ediyor, ancak Huawei'nin Star Orbital Ring adını verdiği bir kamera modülü tasarımına sahip. Kameranın merkezini saran ve kameraya farklı bir his veren eşlik eden altın bir halka. Bu iki halka, yıldızın ve gezegenin kendi ekseni etrafında dönüşünü temsil eder. Nova 10 serisi ile Huawei, gövdeyi daha da ince hale getirdi. Nova 10 ayrıca 6,88 mm kalınlığı ile selefi Nova 9'dan daha ince. Nova 10 ise 168 gram, selefi Nova 9'dan 8 gram daha hafif. Telefonu elinize alıp kullandığınızda bu hafifliği hissedeceksiniz. Arkada öne çıkan tek şey yıldız yörünge halkası tasarımı değil. Nova 10'un arkasında pürüzsüz mat bir kapağa sahiptir. Bu yüzey, telefonu tuttuğunuzda rahat bir his verir, ancak en önemli faydalarından biri de parmak izi olmamasıdır. Bu kaplama, kamera modülünün uzaydan ilham alan tasarımını, ışığa tutulduğunda ortaya çıkan bir parıltıyla tamamlıyor. Nova 10 iki farklı renk seçeneğine sahip. 

Huawei Nova 10 Ekran ve Ses

Nova 10'un yukarıda kavisli olarak tanımladığımız ekranı uçtan uca 6.67 inç boyutunda. Ekran boyutu Nova 9'dan biraz daha büyük. Bu ekran 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahiptir. 395 ppi piksel yoğunluğu, bol miktarda keskinlik ve netlik sağlar. Ekran parlaklığı yüksektir ve hem iç hem de dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca YouTube'daki HDR videoları destekler ve izleme imkanı sunar. OLED ekranlar çok renklidir, DCI-P3 renk alanını destekler ve 1 milyar renk sağlayabilir. Bu, Nova 10 tarafından çekilen fotoğrafları ve videoları aslına uygun renk ve canlılıkta görebileceğiniz anlamına gelir. Dahası, bu yüksek renk gamı ​​desteği, telefonunuzda Petal Clip ile video çekerken veya yüklediğiniz çeşitli fotoğraf düzenleme yazılımlarını kullanırken onu daha da kullanışlı hale getirir. 

Huawei Nova 10 Performans ve Pil

Huawei Nova 10, Snapdragon 778G 4G işlemci tarafından desteklenmektedir. Sekiz CPU çekirdeği ve Adreno 642L GPU, bu yonga setinin ana bileşenleridir. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahiptir. microSD kart yuvası yok. Ancak çoğu kullanıcı için 128 GB depolama alanının yeterli olduğunu tahmin ediyoruz. Daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, Huawei Bulut hizmetleri yardımcı olabilir.  Akıllı telefonunuzdaki bulut uygulamalarından Huawei Kimliğinizle ilişkili bulut depolama alanına erişebilirsiniz. Bu uygulama, galeri fotoğraflarını ve videolarını buluta senkronize etmenize ve telefon dosyalarını buluta yüklemenize olanak tanır. Öte yandan, PC için Huawei Mobile Cloud'u Huawei MateBook serisi dizüstü bilgisayarlara veya diğer marka PC'lere kurarsanız, telefonunuzdan buluta aktarılan fotoğraflara, videolara veya diğer belgelere her yerden erişebilirsiniz.

Huawei Nova 10 Kamera

Huawei Nova 10, kardeşi Nova 10 Pro ile aynı arka kamerayı paylaşıyor. Üç kameradan ana kamera 50 megapiksel çözünürlüğe, f/1.9 diyafram açıklığına, RYYB renk filtresi dizisine ve otomatik odaklamaya sahiptir. Kamera, 112 derece görüş açısına sahip 8 megapiksel ultra geniş açılı bir kamera ile birlikte gelir. Öte yandan, kameraya bağlı olarak, konunuza 2 cm kadar yakın çekim yapmanızı sağlayan bir süper makro modu da çalışır. Üçüncü kamera, portre çekimlerinde arka planı bulanıklaştırmayı veya bokeh efektini destekleyen 2 megapiksel portre derinliği kamerasıdır. 

Huawei Nova 10 Sonuç

Huawei Nova 10, üstün malzeme kalitesi ve şık tasarımıyla öne çıkarak fiyat aralığındaki diğer telefonlar arasında öne çıkıyor. Ekran kalitesi, çözünürlüğü ve yüksek yenileme hızı, yüksek görsel kalite, rahat izleme ve verimli kullanım sağlar. Multimedya açısından güçlü olan ses sistemi, oyun ve videolardan alınan keyfi artırıyor. 8 GB RAM ile donatılan Snapdragon 778G işlemci, günlük görevleri desteklemekle kalmıyor, cihaz üzerinde mükemmel oyun deneyimi sağlıyor, fotoğraf düzenleme, ayrıca yeterli olacak. video oluşturma ihtiyaçlarınız için. 4000 mAh kapasiteli pil, Huawei'nin deneyimi ve optimizasyon araçları sayesinde günü kolaylıkla geçirmenizi sağlar. 66W Huawei Süper Şarj Desteği ise kısa sürede sunduğu pil kapasitesiyle göz dolduruyor ve sizi uzun süre prize takmaktan kurtarıyor. 

Kamera tarafında, Nova 10 iyi bir iş çıkarıyor. 50 megapiksel çözünürlük ve Huawei'nin RYYB sensör teknolojisi ile, özellikle düşük ışıkta olmak üzere çeşitli koşullarda tatmin edici görüntüler yakalayabilir. Gece modu ile Nova 10, manzara çekimleri, makro çekimler ve portre çekimleri gibi senaryolarda iyi çalışır. Öne bakan 60 megapiksel özçekim kamerası, hem iyi aydınlatılmış hem de düşük ışıklı ortamlarda çekilen çekimler için de övüldü. 

Huawei Nova 10 Fiyat 

Huawei Türkiye resmi web sitesi fiyatlandırma bilgisine göre 16.499 TL. Ancak bazı e-ticaret sitelerinde fiyatlar değişebiliyor. Genelleme yaparak bakarsak neredeyse tüm e-ticaret sitelerinde  Huawei Nova 10 ise 12.611,63 TL olarak listeleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.