Instagram ve Facebook’ta Reels ödemeleri durduruldu !

Instagram ve Facebook’ta Reels ödemeleri durduruldu !
Instagram ve Facebook'un sahibi olan Meta, TikTok'u yakalamak için Reels videolarının belirli bir izlenme sayısına ulaşmasının ardından içerik oluşturuculara ödeme yaptı.

Aralık 2021'de uygulamaya konulan bu politika sayesinde Facebook ve Instagram'da Reel kullanımında önemli bir artış gördük. İşte Meta'dan oldukça şaşırtıcı bir hamle. 

Reels Ödemelerinde Yeni Bir Çağ Başlıyor

Edinilen bilgiye göre Meta; Instagram ve Facebook'ta reel içerik oluşturuculara ödeme yapmak için kullanılan sistemi kullanımdan kaldırılacak. İçerik üreticilerine ayda 35 bin dolara kadar kazanç sağlayan yöntemin Meta tarafından incelendiği söyleniyor. 

Şirket, reklamları genişletmeye hazırlanırken ABD'deki Facebook ve Instagram kullanıcılarına yapılan ödemeleri aşamalı olarak kaldırıyor. Meta'nın güncellenen reklam politikası ile içerik üreticilerine daha dengeli bir şekilde  bonuslar sunmaya devam etmeyi hedeflediği aktarıldı. 

Meta’nın şu anda içerik oluşturucular için daha adaletli gelir paylaşımı düzenlemelerini mümkün kılmak adına Reels’teki reklamları genişletmeye hazırlanırken, ödemeleri askıya alıyor. Ödemeler askıya alınırken Meta yeni sistemi test etmeye başladı. Meta Manager'ın açıklamasına göre şirket, daha fazla içerik üreticisinin reklam geliri elde etmesini sağlıyor. Ayrıca, Stars on Reels programı aracılığıyla daha fazla kullanıcı sanal hediyelere ulaşacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.