Instagram'a yüksek kaliteli videolar ve fotoğraflar nasıl yüklenir?

Instagram'a yüksek kaliteli videolar ve fotoğraflar nasıl yüklenir?
Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Instagram'da paylaşım kalitesi maalesef bazen yetersiz kalıyor. Peki bu durumu nasıl iyileştirebiliriz? Hadi gelin bu sorunu çözmenin yollarına bakalım.

Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi - Instagram'ın sosyal medya platformuna yüklediğiniz fotoğrafların paylaşımını hızlandırmak için uyguladığı küçültme işlemi nedeniyle yüksek kaliteli fotoğraflarınızı ve videolarınızı düşük kalitede paylaşmaktan sıkıldıysanız, muhtemelen neler yapılabileceğini merak ediyorsunuzdur.

Instagram Video Ve Fotoğraf Kalitesi Yükseltme Adımları 

  • Instagram uygulamasını giriş yapın.
  • Profil simgesine tıklayın.
  • Sağ üst köşede yer alan üç çizginin üzerine dokunun.
  • “Ayarlar” seçeneğine girin.
  • “Hesap” bölümüne giriş yapın.
  • “Hücresel Veri Kullanımı” bölümünü girin.
  • “Upload at highest quality” seçeneği etkin değilse etkin hâle getirin.

Kaliteli görsel yüklemek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar da bulunmaktadır. İlk olarak, boyutu doğru almanız gerekir. Instagram'da normal bir gönderi yayınlayacaksanız, ancak bu bir Reels videosu değilse, 1080 x 1080 piksel boyutunda olmalıdır. Makara veya hikaye paylaşmak istiyorsanız, bu sefer boyutu 1080 x 1920 piksel olarak değiştirmelisiniz.

Instagram'a doğru boyutta fotoğraf yüklemezseniz, sosyal medya platformu eşleştirme işlemini otomatik olarak sonlandırır. Size kalite düşüşü sorunu olarak geri döner. Dikkate alınması gereken bir diğer nokta, uygun bir dosya formatı seçmektir. Instagram'a video yüklemeyi planlıyorsanız, en iyi video dosyası formatı MP4'tür. Resimlerin dosya biçimine de dikkat etmelisiniz. Instagram'a bir PNG resmi yüklemek yerine, onu JPG olarak yükleyin.

Bunu yaptığınız takdirde otomatik dönüştürmeye gerek kalmaz ve herhangi bir kalite kaybı ne videolarda ne de fotoğrflarda yaşamazsınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.