İnternetle ilgili şikayetler 2020 yılında yüzde 117 artarak 196 bin 92'ye yükseldi

İnternetle ilgili şikayetler 2020 yılında yüzde 117 artarak 196 bin 92'ye yükseldi
Şikayetvar'ın verilerine göre 2020 yılında internet sektöründe şikayet sayısı yüzde 117 artarak 196 bin 92’ye yükseldi. Pandemiyle birlikte ise bu oran yüzde 282'ye kadar çıktı.

Koronavirüs salgınıyla birlikte çoğu iş yerinin uzaktan eğitime geçmesi, okulların da online eğitimle devam etmesi internet hizmetine olan talebi, o da şikayetleri artırdı. Tüketicilerin bir referans kaynağı olarak başvurduğu ve satın alma sürecinde araştırma yapmak için kullandığı Şikayetvar, internet servis sağlayıcılarına yönelik şikayetleri derledi.

'Şikayetlerde yıllık yüzde 117 artış'

Söz konusu Şikayetvar verilerine göre, bir önceki yıla kıyasla 2020 yılında şikayetler yüzde 117 arttı. 2021'in ilk ayındaysa internet servis sağlayıcılarına yönelik toplam 16 bin 786 şikayet yer aldı.

Kullanıcılar en çok 'vaat edilen kadar hızlı olmayan internetten' şikayetçi oldu.Arızaların giderilememesi ve internetin sürekli kopması da en çok şikayet edilen diğer konu başlıkları oldu.

Şikayetvar verilerine göre, internet servis sağlayıcılarına yönelik 2019’da 90 bin 397 olan şikayet sayısı 2020’de yüzde 117 artarak 196 bin 92’ye yükseldi.

Koronavirüs salgının da şikayetleri artırıcı bir etkisi olduğu verilerde saptandı. Buna göre, 2019'ın Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 24 bin 430 olan şikayet sayısı, yüzde 282 artışla 2020 yılının aynı döneminde 69 bin 134 olarak kaydedildi.

İnternet servis sağlayıcılarla ilgili 2021’in Ocak ayında 16 bin 786, Şubat ayındaysa 13 bin 452 şikayet ulaştı.

En çok şikayet vaat edilen internet hızının sağlanmaması

İnternet servis sağlayıcılara yönelik en çok şikayet, “Vaat edilen internet hızının sağlanamaması, arızaların giderilmemesi, internetin sürekli kopması, internette ping düşüklüğü yaşama, boş port olmaması, nakil yapamama ya da nakil ücretinin fazla olması, müşteri temsilcisine bağlanamama, hizmet alamama, aboneliğin iptal edilmesinde zorluk yaşama, abonelik cayma bedelinde fahiş ücret çıkması, taahhüt süresinin haber vermeden yenilenmesi” oldu.

"İnternetim var güya"

Gelen şikayetlerden baızıları:

“Son zamanlarda sürekli internetimde kopmalar oluyor. Altyapıyla ilgili bir sorunum yok. Fakat sürekli bu durum devam ediyor. Birçok kez arayıp sorunu bildiriyorum arıza kaydı oluşturuluyor ve sorunumu çözüyorlar ama bir süre sonra sorun yine devam ediyor. Öğrenci olduğum için derslerime giremiyorum.”

“Taahhüdüm bitmiş ve sadece beni 1 mesajla bilgilendiriyorlar. Normalde 79 lira ödediğim internete bir ayda 253 lira fatura geldi. Bütün yasal haklarımı kullanacağım. Her gün 5 defa arayanlar taahhüdünüz bitti demek yerine nasıl daha fazla fatura ödetirim diye düşünüyor herhalde.”

“Home office çalıştığımız şu günlerde bizi internetten mahrum bırakıyorlar. Her ay 350-400 lira parayı ben sizlere neden ödüyorum? 2 tane sabit internetim var, bir hat kopmasıdır aldı başını gidiyor. Günde 20 defa internet kopar mı?”

“İnternetim var güya. Hızımın 24 megabayt olması lazım. Aylık 110 lira ödüyorum ama gel gelelim yaptığım testte 4 megabayt download, 0.22 upload çıkıyor. Kurumsal hizmet vermemekte bir numarasınız.”

“Taşınma sürecinde kesilen internetim yeni evime taşındıktan 15 gün sonra bağlanabildi. Bu süreçte telefonumun internetini kullanmak zorunda kaldığım için 300 lira telefon faturası ödedim. Sonrasında 3 aydır ayda 1-2 kez bağlantı sorunları yüzünden arıza kaydı bırakıyorum. 2-3 gün internetimi kullanamıyorum. Taahhüt yüzünden üyeliğimi iptal edip başka alternatiflere yönelemiyorum.”

“İnternet başvurusu yaptım kaç ay oldu hala altyapı çalışması devam ediyormuş karşı komşumda internet var. Bu altyapı saçmalığı nedir? Buna bir çözüm bulsunlar artık 2021 yılındayız internet yok. Altyapısız internet zaten telefonumda var.”

“Eve internet bağladım. 24 Mbps 480p'de bile film izleyemiyorum. Sürekli donuyor. Önceden kullandığım modeme fiber modem olduğu için kullanamazsınız deyip yeni modem adı altında evde boşta duran modemin aynısını getirip bağlamaları kabul edilir değil. Her şeyi kabul ettim, bari filmi duraksamadan izleyebileyim.”

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.