iPhone'da servis yok sorunu nasıl düzeltilir?

iPhone'da servis yok sorunu nasıl düzeltilir?
Telefon hizmeti olmaması sorunu, telefonunuzun arama ve aranma özelliklerini etkilediği için kuşkusuz biraz can sıkıcıdır, ancak çözülemez değildir.

iPhone Servis Sorunu Nasıl Giderilir ? 

iPhone kullanıcıları için yapılacak ilk şey, cihazı kapatıp servis sorunu olmadığında tekrar açmaktır. Ancak yine de telefonunuza servis gelmiyorsa cihazınızı bir saatliğine kapatın. Telefonun bir süre kapalı tutulmasının sebebi baz istasyonunun veri akışını sağlayamayacak olmasıdır. Bekledikten sonra hizmet gelmezse, lütfen SIM kartı çıkarın, telefonun arama alanında *#06# tuşlayın ve arama düğmesine basın. Ekranda IMEI kodunu göremiyorsanız, temel bant ağ entegrasyonunda bir sorun olabilir.

Elbette, hizmet verilmemesi sorununun birden çok nedeni olabilir. Bunun nedeni, örneğin ödemeyi unuttuğunuz bir fatura olabilir. Bu nedenle lütfen ağ operatörünüzle hesap bakiyenizi kontrol edin. Bölgenizde elektrik kesintisi olmadığından emin olun. Telefonunuz için yeni bir yazılım güncellemesi, ayarları değiştirmiş olabilir veya bir yazılım güncellemesi çalıştırmanızı gerektirebilir. Fabrika ayarlarına sıfırlama, özellikle ağ ayarları, servise gerek kalmadan sorunu çözebilir. 

Servis sorunlarını çözmenin başka bir yolu da SIM kartı çıkarıp yeniden takmaktır. SIM kartı tekrar takmadan önce, içindeki toz veya partikülleri çıkarmak için SIM kart yuvasına üflemenizi öneririz. Yeni satın alınan bir telefon kılıfı da ağ sorunlarına neden olabilir. Bu olasılığı göz önünde bulundurun. Virüsler ve aşırı ısınma da telefonların arızalanmasına ve hizmet kaybına neden olabilir. Başka bir olasılık, telefonunuzun veri ayarlarını değiştirerek hizmet sorunlarını çözmektir. Başka bir seçenek de operatörlerin servis sorunlarını gidermek için kullandıkları özel bir aktivasyon kodudur. Bu kod için lütfen operatörünüzle iletişime geçin. 

Servis Yok sorununu çözmek için, yukarıdaki adımları uygulamadan önce iPhone telefonunuzu yedeklemeyi veya iTunes veya iCloud aracılığıyla bilgileri bilgisayarınıza yedeklemeyi atlamayın.

iPhone servis sorunu için tüm çözümleri denediyseniz ve servis sorunu hala devam ediyorsa problemin yazılımdan çok donanımdan kaynaklandığını varsayabilirsiniz. Servis sorunlarını çözmek için, teknik servise başvurabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.