İzlenmesi gereken en iyi Netflix filmleri!

İzlenmesi gereken en iyi Netflix filmleri!
Sevilen dizi ve filmleriyle izleyicisini ekranlara bağlayan Netflix'in izlenmesi gerekn en iyi 5 filmini sizler için listeledik.

IMDb Sonuçlarına Göre En İyi 5 Netflix Filmleri 

1- ROMA 

2384416_810x458

  • Yayın Yılı : 2018
  • IMDb Puanı: 8.0
  • Tür: Dram
  • Yönetmen: Alfonso Cuarón

Film Hakkında : En iyiler listesinde birinci sırada yer olan Roma, Aynı zamanda IMDb'nin en yüksek puan alan Netflix filmlerinden biridir. Prömiyerini Venedik Uluslararası Film Festivali'nde yapan film, festivalde Altın Aslan Ödülü'nü kazandı. Altın Küre ödüllü Roma, 2019 Oscar'larında 10 farklı kategoride aday gösterildi. Film bugüne kadar toplam 139 ödül almıştır. 

Filmin Konusu : 1970'lerin filminde Cleodegaria "Cleo" Gutiérrez (Yalitza Aparicio), Meksikalı orta sınıf bir ailede hizmetçi olarak yaşayan ve çalışan bir kadındır. Patrik Sophia (Marina de Tavira), Sophia'nın eşi Antonio, çiftin dört çocuğu ve Antonio'nun annesinden oluşan ailenin Cleo dışında bir hizmetçisi daha vardır. Sophia ile evliliği yürümeyen Antonio, ailesinden uzaklaşmıştır. Genç Cleo, bir yandan ev ve çocuklarla ilgilenirken bir yandan da kocasının yokluğuyla başa çıkan Sophia'ya destek olmak zorundadır. Bu sırada Cleo, genç Fermín'e (Jorge Antonio Guerrero) aşık olur. Ancak bu ilişki hüsranla sonuçlanır ve siyasi çalkantıların arasında birbirinden çok farklı hikayeleri olan iki kadın birbirlerinin tek destekçisi olurlar. 

2- Beasts of No Nation 

AAAABU9c3GN-OfugoKJBfMb7q1SKty3VmNiEsy_KTwvLbXpRVDEwMmQC0c3G3xLRcuVko1LsJGJbjL_qooc8NUnJuAPdRbFCnb6ewfNoejXThiTBcnwj-rmC0p_OhFPgSJZOxmviWg

  • Yayın Yılı : 2015 
  •  IMDb Puanı : 7.8
  • Tür : Dram, Savaş
  • Yönetmen : Cary Fukunaga

Film Hakkında : Beasts of No Nation, Uzodinma Iweala'nın aynı adlı eserinden uyarlanmıştır. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde de gösterilen bu savaş filmi, burada Marcello Mastroianni Ödülü'nü kazandı. BAFTA ve Altın Küre Ödülleri'ne de aday gösterilen Beasts of No Nation, bu başarılarıyla Netflix'in en üst sıralarında yer alıyor. 

Filmin Konusu : Genç bir çocuk olan Agu (Abraham Uttar), Batı Afrika ülkesinde acımasız bir iç savaşın ortasındadır. Bir grup askerle savaşa katılmak zorunda kalan bir çocuk, komutanına (İdris Elba) ve çevresindeki birçok askere dehşet içinde yaklaşır ve kendisini çocuk asker kimliği arasındaki çatışmanın ortasında bulur.

3- Shirkers

maxresdefault-3

  • Yayın Yılı : 2018
  •  IMDb Puanı : 7.5
  • Tür : Belgesel
  • Yönetmen : Sandi Tan 

Film Hakkında : Netflix orijinal filmi olan Shirkers prömiyerini aynı yıl Sundance Film Festivali'nde yaptı ve Dünya Sinemasında En İyi Belgesel ödülünü kazandı. Seyirciden büyük beğeni toplayan film, eleştirmenlerden de olumlu yorumlar almayı başardı. 8 ödül ve 24 adaylıkla, film IMDb puanı en yüksek Netflix filmlerinden biridir. 

Filmin Konusu : 1992 yılında, üç Singapurlu genç,  Sandi Tan ve arkadaşları Jasmine ile Sophia, film öğretmeni Georges Cardona ile bir araya gelerek ülkenin ilk bağımsız filmi olan Shirkers’ı çekmeye başlarlar. Senaristliğini Sandi’nin yaptığı filmin çekimlerinin ardından, üç genç kadın üniversite okumak için yurt dışına gideceklerinden, tamamladıkları filmlerinin görüntülerini Georges’e bırakırlar. Fakat adam gizemli bir şekilde ortadan kaybolur ve ne adamdan ne de görüntülerden bir daha haber alınamaz. Olaydan 20 yıl sonra görüntülere ulaşmaya başaran Sandi, filminin hikayesini anlatmak için, çekim görüntülerinin de yer aldığı bir belgesel yapmaya karar verir.

4-  Black Mirror: Bandersnatch

black-mirror-bandersnatch

  • Yayın Yılı : 2018
  •  IMDb Puanı : 7.4
  • Tür : Dram, Gizem, Bilim Kurgu
  • Yönetmen : David Slade 

Film Hakkında : Bandersnatch, olağanüstü yapısı nedeniyle izleyicilerden geniş beğeni topladı. İzleyiciye olaya göre farklı sonuçlara yol açabilecek seçimler sunan film, bu seçimlere verilen tepkilere göre ilerliyor. Black Mirror, izleyicilere sıra dışı bir sinema deneyimi sunuyor.

Filmin Konusu : 1984 yılında geçen hikayede, 19 yaşındaki genç yazılımcı Stefan Butler’ın (Fionn Whitehead) sürükleyici ve gerilim dolu hikayesi anlatılmaktadır. Trajik yazar Jerome F. Davies’in, Bandersnatch adlı, okuyucunun seçimlerine göre kendi macerasını yarattığı eserinden çok etkilenen genç adam, kitabı bir video oyununa uyarlamak istemektedir. Mohan Thakur'un (Asim Chaudh) yönetmekte olduğu, döneminin ünlü oyun yapım şirketi Tuckersoft ile görüşen Stefan, şirket tarafından beğenilir ve çalışmalara başlanır. Genç adamın hayranlık duyduğu ünlü oyun yazılımcısı Colin Ritman da (Will Poulter) bu firmada çalışmaktadır ve Stefan’a macerasında ortak olacaktır.

5- The Ballad of Buster Scruggs

AAAABdR5VDv98IOUjgQOFAjoy7lsDyAkxzpQLRVDwozM2quNO3PyLP5kaU-Hd8_hR6BlffyA9xa0TtVqCVV4P3k5RUN_3AAU6SxsUkOEHNsAMB2y8lY08AkuziOt4FJtVEdDapQDIw

  • Yayın Yılı : 2018
  •  IMDb Puanı : 7.4
  • Tür : Komedi, Dram, Müzikal, Western
  • Yönetmen : Ethan Coen, Joel Coen

Film Hakkında : Film, usta oyuncularla 6 farklı hikaye anlatıyor. Prömiyerini 2018 Venedik Uluslararası Film Festivali'nde yapan film, burada Altın Osella Ödülü'nü kazandı. The Ballad of Buster Scruggs, National Board of Review tarafından "2018'in En İyi 10 Filmi" arasında gösterildi ve 2019'da üç Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. 

Filmin Konusu : Filmde, Amerika’nın Vahşi Batı’sında gerçekleşen, altı farklı hikâye anlatılmaktadır. İlk hikâyede, Buster Scruggs (Tim Blake Nelson) isimli bir kanunsuz konu edilmektedir. Maceralarına tanık olacağımız bu kanun kaçağı, yüksek bir ödül karşılığında aranmaktadır. İkinci hikâye soyguncu genç bir kovboyu (James Franco); üçüncü hikâye yaşlı bir adam olan Impresario (Liam Neeson) ve hikâyelerini; dördüncü hikâye altın arayışısında olan bir altın arayıcısı (Tom Waits) ve maceralarını; beşinci hikâye Alice Longabaugh (Zoe Kazaz) ve kardeşi ile yaşadığı macera dolu yolculuğu ve altıncı hikâye bir grup kelle avcısının hikayesini anlatmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.