Joe Biden, Microsoft, Google ve OpenAI'yi çağırdı

ABD Başkanı Joe Biden; Microsoft, Google ve OpenAI'yi ofisine davet etti : İşte yapay zeka konusundaki tarihi buluşmanın tüm detayları...

ABD Başkanı Joe Biden yapay zeka konusunda Microsoft, Google ve Open AI ile bir araya geldi. Habere göre ABD, yapay zekanın geldiği noktada "oy kullanmaktan çekiniyor". Hatta yasal düzenleme olasılığı bile masada.

Yapay zeka şüphesiz son zamanların en popüler gündem maddelerinden biri. Hayatımıza entegre olmaya başlayan yapay zeka destekli teknolojilerin her şeyi kolaylaştıracağı aşikar. Ancak gizlilik, güvenlik ve iş gücü gibi konularla ilgili endişeler, yapay zeka teknolojisini konuşmaya getiriyor. Bu konuşmalar da kolay bitecek gibi görünmüyor. Tüm bunların gölgesinde ABD tarihi bir adım attı. ABD Başkanı Joe Biden, teknoloji devlerini, aralarında Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın da bulunduğu üst düzey bir konseyde bir araya getirdi. Yapay zeka toplantısına Microsoft CEO'su Satya Nadella, Google CEO'su Sundar Pichai, OpenAI CEO'su Sam Altman ve Anthropic CEO'su Dario Amodei gibi isimler toplantıda bulundu.

ABD hükümeti neden böyle bir toplantı düzenledi ?

Joe Biden ve ekibi arasında planlanan görüşmenin konusu, basitçe söylemek gerekirse, yapay zekanın riskleriydi. Beyaz Saray yetkilileri, görüşme sırasında insanların yapay zeka teknolojileri ile korunması gerektiğini savundu. Aslında Kamala Harris, AI'nın insanların hayatını kolaylaştırabilmesine rağmen güvenlik, mahremiyet ve medeni haklar gibi şeyler için bir tehdit haline geldiğini belirtti.

Yasal Düzenleme Seçeneği Konuşuluyor

Harris'in üzerinde durduğu bir nokta da yasal düzenlemelerdi. ABD başkan yardımcısı, teknoloji şirketlerinin zaten AI teknolojileri de dahil olmak üzere yasal yükümlülükleri olduğunu belirtiyor. Ayrıca mevcut düzenlemeler yetersiz kaldığı takdirde yapay zeka odaklı teknolojiler ancak kanunla sağlanabilir. Kamala Harris, mevcut anayasanın yeni hükümler için yeterli olduğunu söyledi.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan isim Open AI CEO'su Sam Altman oldu. "Ne olması gerektiği konusunda şaşırtıcı bir şekilde hemfikiriz." İş adamı, ifadesini kullanarak teknoloji devlerinin de kullanıcıları korumak istediğini belirtti. Ancak toplantıya katılan Microsoft veya Google gibi diğer tarafların konu hakkında ne düşündüğüne dair net bir açıklama yok. Yapay zeka gündemin üst sıralarında yer almaya devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi