Kullanıcılar tedirgin! Whatsapp bizi mi dinliyor?

Kullanıcılar tedirgin! Whatsapp bizi mi dinliyor?
Popüler mesajlaşma platformu Whatsapp, korkuttu. Android kullanıcıları platformun, telefon mikroflarına erişerek gizliliği ihlal ettiğini iddia etti. Konuya ilişkin açıklama Google'dan geldi. İşte o açıklama...

Fatma Müge Yücetürk - Sık kullanılan platformlardan biri olan Whatsapp, kullanıcılarını korkuttu. Geçtiğimiz ayda iddialara göre kullanıcılar, bir çağrı yapmadıkları ve sesli mesaj atmadıkları halde mikrofonun aktif olarak kullanıldığını fark ettiler. Bu durumun Whatsapp'tan kaynaklanan bir hata mı olduğu yoksa kullanıcıların telefonlarının platform tarafından dinlenebiliyor olması ihtimalini düşündürdü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Google, akıllardaki soru işaretlerini giderdi. İşte o açıklamalar...

GOOGLE'DAN NET CEVAP GELDİ

Birçok uygulamanın kullanıcılarını dinlediği ve elde ettiği verileri sattığı yönünde şehir efsaneleri yıllardır kulaktan kulağa dolaşıyor.

whatsappta-cevrim-ici-olmadan-mesaj-nasil-okunur.jpg

Kullanıcıların günlük yaşamda kendi aralarında konuştukları konuların reklam olarak çıkması bu durumu destekler nitelikte olduğundan kullanıcılar bu gizlilik ihlalini fark ettiklerinden beri temkinli olarak yaklaşıyorlar.

Bir güvenlik ihlali de geçtiğimiz günlerde kullanıcılar tarafından tespit edildi ve konu kısa zamanda tepki çekti. Bazı kullanıcılar, WhatsApp’ı o anda kullanmıyor olmalarına rağmen uygulamanın mikrofona eriştiğini fark ettiler. Bu açık tespit edilip kanıtlarıyla birlikte yayılınca bazı kullanıcılar arasında bu durumu protesto etmek adına uygulamayı silme kampanyalarının başlatıldığı görüldü.

Konunun büyüdüğünü fark eden Google, duruma el atarak son noktayı koydu. Kullancıları rahatlatmak adına Android Developers isimli Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan firma, böyle bir durumun olmadığını Android kaynaklı bir hatanın meydana geldiğini ve bu durum nedeniyle yanlış raporlama yapıldığını söyledi.

Durumun, Android işletim sisteminden kaynaklanan yanlış veri okuması nedeniyle bu yönde bir bildirimde bulunduğunu ve Android Gizlilik Panosu’nda hatalı gizlilik göstergeleri ve bildirimler ürettiğini öğrenen kullanıcılar rahat bir nefes çekti.

Google yaşanan prolemden ötürü WhatsApp’tan özür dileyerek basit bir güncelleme aracılığıyla sorunun çözüleceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.