Kuzey Koreli bilgisayar korsanları 2022'de 700 milyon dolar değerinde kripto çaldı!

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları 2022'de 700 milyon dolar değerinde kripto çaldı!
Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), Kuzey Kore'nin 2022'de iki ayrı olayda toplam 700 milyon dolar değerinde dijital para çaldığını doğruladı.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, kripto para birimini çalarak ülkenin 30 kıtalararası balistik füze fırlatmasına izin verecek kadar para kazandı.

NIS yetkilisi, çalınan kripto para birimlerinin şu anda nakit parayla değiştirilemeyeceğini ve olayın Kuzey Kore'nin toplam döviz gelirinin yaklaşık %30'unu oluşturacağını söyledi.

Uluslararası toplumun baskısına rağmen, Kuzey Kore'nin kripto varlıklarını çalmaya ve bunlardan para kazanmaya odaklanacağı söyleniyor. Bu tür siber saldırıların artarak devam ettiği, Kore'de ve yurt dışında savunma ve uzay sanayisine sızma çabalarının arttığı da iddia ediliyor.

kripto-para-66.webp

NIS, Kuzey Kore'nin artan siber saldırılarına karşı koymak için yerel döviz bürolarıyla işbirliğini artıracağını ve Kuzey Koreli bir bilgisayar korsanının sahte belgelerle Güney Kore enerji şirketinin üçüncü ülkedeki ofisine işe girmeye çalıştığını tespit ettiğini duyurdu. Bu olay, dijital para hırsızlığına yönelik mücadelede yerel döviz bürolarının ve şirketlerin dikkatini çekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.