Meta iletişime yeni boyut getirdi: Görüntülü görüşmelerde artık avatar kullanılabilecek!

Meta iletişime yeni boyut getirdi: Görüntülü görüşmelerde artık avatar kullanılabilecek!
Özellikle dünya genelinde yaşanan pandemi döneminde oldukça yaygın hale gelen görüntülü görüşmelere, Meta tarafından çağ atlatacak yeni bir hamle geldi.

2020 yılında dünya genelinde görülen Covid-19 pandemisi, beraberinde herkesin hayatında çeşitli değişimleri de getirdi. İnsanlar bu süreçte yeni alışkanlıklar kazanırken, teknoloji alanında da farklı başlıklar altında büyük adımlar atıldı. Bu süreçte insanların en çok tercih ettiği iletişim yollarından biri de görüntülü görüşmeler oldu. Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi uygulamalar üzerinden yapılabilen görüntülü görüşmelere Meta, yepyeni bir özellik getiriyor. Meta’nın yeni özelliği, çağ atlatacak cinsten.

Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp’ın çatı şirketi olan ve Mark Zuckerberg’in de CEO’su olduğu Meta şirketi, görüntülü görüşmelere yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl dünya genelinde popüler hale gelen Metaverse dünyasında ilk sıraya adını yazdıran Meta, bu süreçte kullanıcılar için sunduğu avatar teknolojisi ile yeni bir süreci başlatmıştı. Yaygın hale gelen avatar kullanımı, artık Meta ile görüntülü görüşmelerde de yer alacak. İşte detaylar…

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞMELERDE AVATAR SEÇENEĞİ

Meta, yeni özelliklerini kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Pandemi döneminde çok yaygın hale gelen ve artık milyonlar tarafından her gün kullanılan görüntülü görüşmelerde artık dileyen kullanıcılar yüzünü göstermeyecek. Kullanıcılar, doğrudan kamera ile kendisini göstermek yerine kendi avatarını kullanarak görüntülü görüşme yapabilecek. Söz konusu yenilik, Instagram ve Messenger üzerinden yapılan görüntülü görüşmelerde kullanılabilir olacak.

YÜZÜNÜ GÖSTERMEK İSTEMEYENLER İÇİN FIRSAT

Meta, görüntülü görüşmelerde farklı bir boyutu sunmaya başladı. Sahibi olduğu platformlar üzerinde yenilikçi adımlar atan Meta, görüntülü görüşmelere avatar desteğini sundu. Instagram ve Messenger kullanıcılarının yakından ilgilendiği bu görüşme türüne, daha önce görülmemiş bir yönde destek sağlandı. Görüntülü görüşmelerde artık kullanıcılar kendi avatarlarını kullanarak kendilerini göstermek zorunda kalmayacak.

Görüşmelerde yüzünü göstermek istemeyen ancak görüntülü görüşme sağlamak isteyenler için Meta fırsat sundu. Bu destek ile birlikte sürecin daha kolay ilerleyeceği belirtilirken, özelliğin Android ve iOS için aynı anda sunulduğu ve yakında herkes için aktif olacağı ifade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.