Meta'nın Twitter'a rakip olan uygulaması hakkında bilgiler çıktı

Meta'nın Twitter'a rakip olan uygulaması hakkında bilgiler çıktı
Meta, Twitter ile rekabet edebilmek için metin tabanlı bir uygulama geliştirdi. Uygulamanın çıkış tarihi ve Meta'nın platformu nasıl pazarlayacağı belli oldu.

Leyla Karahan Hız - Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın ana şirketi Meta, Twitter'ın "dünyanın dijital şehir meydanı" egemenliğine meydan okuyabilecek yeni bir sosyal medya uygulaması üzerinde çalışıyor. Kod adı P92 olan uygulama, kullanıcıların ilgi alanlarına ilişkin güncellemeleri zamanında paylaşmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan, metin tabanlı bir platform olarak biliniyor.

Popüler dijital medya oyuncusu Matt Navarra, Twitter'da yaptığı paylaşımda platformun çıkış tarihinin Meta tarafından duyurulduğunu duyurdu. Meta ayrıca bazı Instagram etkileyicilerinden erken erişim davet istekleri almaya başlıyor.

2023 yazında erken erişime girmesi planlanan platformda hangi özellikler yer alacak?

"P92" kod adlı platform kendi uygulamasına sahip olacak ancak Instagram ile de entegre olacak. Instagram kullanıcıları ve Instagram'da takip eden influencer'lar bu platformda hesap açtıklarında bildirim alacaklar ve bu platformda kolayca takipçi kazanabilecekler.

Film ve televizyon oyuncuları, yapımcılar, yazarlar, yönetmenler, dizi yapımcıları, sporcular ve komedyenlere odaklanan Meta, uygulamaya erken erişim için davet taleplerini kabul etmeye başladı.

Meta şu anda, uygulamayı halka açılmadan önce test etmek için yüksek profillere sahip etkileyicilere ve ünlülere erken erişim sağlamak için çalışıyor. Aksi halde arayüzün nasıl olacağına dair henüz bir bilgi yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.