Microsoft, mobil oyunlara odaklanan uygulama mağazası oluşturuyor

Microsoft, mobil oyunlara odaklanan uygulama mağazası oluşturuyor
Microsoft, mobil oyunlara odaklanan uygulama mağazasını oluşturmak için harekete geçti.

Microsoft, mobil oyunlara odaklanan bir uygulama mağazası yayınlamak için harekete geçti. Şirketin bir mobil uygulama mağazası olma hedefi, hükümet düzenlemeleri ile desteklenmektedir. Microsoft'un oyun başkanı Phil Spencer'a göre, Mart 2024'te yürürlüğe girecek olan Dijital Pazarlar Yasası, mobil uygulama mağazalarının etkinleştirilmesine yönelik önemli bir rol oynayacak. Bunun nedeni, DMA'nın iki uygulama mağazası devi Apple ve Google üzerindeki yetkisidir. DMA, Apple ve Google'dan kendi sistemlerini açmalarını isteyerek şirketlerin iPhone ve Android cihazlarında kendi uygulama mağazalarını  iPhone ve Android cihazlara yerleştirebilecek.

Spencer, hem Xbox hem de kendi ve üçüncü taraf ortakları tarafından oluşturulan içeriği tüm cihazlardaki kullanıcılara getirmek istediğini söyledi.

Bu noktada App Store ile Microsoft bulut oyun platformu arasındaki ilişkiyi hatırlamakta fayda var. Microsoft, App Store'un yüksek komisyon oranları ve platformun geliştiricilere getirdiği kısıtlamalar nedeniyle kullanıcıları Cloud Gaming platformunun Safari tarayıcısına yönlendirdi. Bir bakıma, App Store'un geliştiricilere yaklaşımı, Microsoft'un oyunlar için kendi App Store'unu oluşturmasına izin verdi.

Microsoft'un son birkaç yılda Ninja Theory, Playground Games, Zenimax Media ve Activision Blizzard gibi oyun şirketlerini satın aldığı göz önüne alındığında, Microsoft'un kendi mobil uygulama mağazasını başlatma motivasyonunu daha iyi anlayabiliriz.

Ancak tekelcilik karşıtı yasalardan yararlanan Microsoft'un oyun faaliyetleri söz konusu olduğunda tekelcilik karşıtı yasalarla karşı karşıya olduğu söylenebilir.

Kısacası Microsoft, Apple ve Google'ın hakim olduğu uygulama mağazası alanına girerken, uygulama dağıtımının nasıl değiştiğini hepimiz izleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.