Ortalık iyice karıştı: Twitter, Meta’yı tehdit etti!

Ortalık iyice karıştı: Twitter, Meta’yı tehdit etti!
Twitter ve Threads arasında neler oluyor? Twitter, verilerinin eski çalışanlardan çalındığını iddia ediyor.

Fatma Müge Yücetürk - Twitter, Threads uygulamasıyla ilgili ilk tedirginliklerini dile getirdi. Metin odaklı platformun Twitter'ı kopyaladığını iddia eden şirket, Meta'ya dava açtığını duyurdu. Elon Musk'tan Threads'i "hırsızlıkla" suçluyor.

Twitter, Meta’yı uyardı: Threads ile verilerimiz çalındı

Twitter, Meta'nın kendi ticari sırlarını ve fikri mülkiyetini Threads ile kullandığını iddia ediyor. Şirketin avukatı Alex Spiro'nun açtığı yeni davada, Meta'nın ABD yasalarını ihlal eden bir "taklit" olduğu tespit edildi.

Şirketin davasına göre Meta, Twitter'ın gizli bilgilerine erişimi olan bir grup eski Twitter çalışanını işe aldı. Twitter'a göre bu, ticari sırların ve gizli bilgilerin kötüye kullanılması anlamına geliyor.

Threads: Meta launches its new Twitter rival amid terrible week for Elon Musk | The Independent

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e gönderilen mektupta, bu bilgilerin Threads'ten kaldırılması gerektiği belirtildi. Meta'nın Twitter'dan veri işlemeyi durdurması gerektiğine dair raporlar da var. Elon Musk, bu konuyla ilgili yazısında "Rekabet iyidir ama hile yapmak değildir" sözünü kullanmıştır.

Meta'nın Twitter'daki aramayla ilgili ilk açıklaması şirketin iletişim direktöründen geldi. Konu, teknik ekip çalışanlarının hiçbirinin eski Twitter çalışanı olmadığını söyleyerek Twitter'ın iddialarını yalanladı.

Twitter ile rekabet Konuları daha da güçlendirmiş görünüyor. Meta'nın açıklamasına göre platform, lansmanından sonraki 24 saat içinde 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Ayrıca uygulamada 95 milyondan fazla gönderi paylaşıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.