Reddit uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

Reddit uygulaması nedir, nasıl kullanılır?
Ülkemizde çok popüler olmayan ama tüm dünyada çok tanınan bir site olan Reddit, öyle geniş bir içerik yelpazesine sahip ki içerisinde kaybolacaksınız. Peki, Reddit nedir ve nasıl kullanılır ?

Günümüzde herkes çeşitli sosyal medya platformlarını kullanmaktadır. Reddit'in onlardan biri olduğunu söyleyebilirsiniz ama bu yeterli değil. Tüm dünyada oldukça popüler ve sevilen bir uygulama olmasına rağmen bizim ülkemizde pek bilinen ve tercih edilen uygulamalardan değil. 

Peki Reddit nedir , nasıl çalışır, nasıl kullanılır?

Reddit 

Reddit, 2005 yılında şu anda şirketin CEO'su olan Steve Huffman tarafından kurulan bir web sitesidir. Web sitesinin bir sosyal medya, haber ve tartışma platformu olduğu söylenebilir. Reddit'in gücü, tüm paylaşımların kullanıcılar tarafından yapılıyor olmasıdır. Yayıncılar tarafından kontrol edilse de sitedeki tüm içerik kullanıcıya aittir. 

Reddit sitesini farklı kılan bir diğer özellik ise kullanıcıların diğer kullanıcıların gönderilerine oy vermesidir. Yani bir paylaşıma sevinebilir veya hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Üye olmadan da siteye giriş yapabilir ve içerikleri okuyabilirsiniz ancak paylaşım yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir. 

Reddit Nasıl Kullanılır ? 

İlk kez giriş yapıyorsanız Reddit biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak sistemi basittir. "subreddit" adı verilen alt başlıklar ve bu alt başlıklar altında konu ile ilgili paylaşımlar bulunmaktadır. Bu paylaşımları  istediğiniz gibi okuyabilirsiniz. 

Üye olmadan tüm içerikleri okuyabilirsiniz. Ancak Reddit'te paylaşım yapabilmek için üye olmalısınız. Reddit'e katılmak ücretsizdir. Sitenin ana sayfasından üye olabilirsiniz. Ayrıca iOS ve Android işletim sistemli mobil cihazlarda Reddit mobil uygulamasını App Store veya Google Play Store'dan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Reddit'te Nasıl Gönderi Paylaşılır ? 

Tüm sosyal medya siteleri ve platformları gibi Reddit'in de belirli kuralları vardır. Üye olduktan sonra hemen paylaşım yapamazsınız. Ülkemizdeki bazı sözlük sitelerinde de benzer düzenlemeler bulunmaktadır. Bu kuralların nedeni, paylaşılan içeriğin diğer kullanıcılar tarafından doğrudan görülebilmesidir. Yani küçük bir kontrol mekanizması diyebiliriz. Reddit'te gönderi paylaşabilmeniz için hesabınızın en az 30 gün önce oluşturulmuş olması gerekir. Bu süre zarfında aktif bir kullanıcı olmalısınız. Bu aktif kullanım sırasında "Karma" adı verilen puanları toplamalı ve minimumda kalmalısınız. Paylaşıma başladığınızda ve gönderileriniz beğeni aldığında karmik puanlarınız artacaktır. 

Ücretli mi ?

Reddit platformunun kullanımı, kaydı ve paylaşımı ücretsizdir. Ancak platformun Reddit Premium adlı bir abonelik sistemi de bulunuyor. Ayda 6 dolara mal olan bir Reddit Premium abonesi olursanız, yalnızca abonelere özel aboneliğe erişim elde edersiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.