Smart TV ile Android TV arasındaki fark nedir?

Smart TV ile Android TV arasındaki fark nedir?
Teknoloji geliştikçe televizyonlar güçlenmeye başladı. Birkaç yıl öncesine kadar tüplü ve siyah beyaz konsepte sahip olan bu cihazlar, 2022 yılından itibaren cam benzeri görüntü kalitesi sunan bir yapıda karşımıza çıkacak.

Android TV nedir?

Kullanıcıların bir televizyon almadan önce dikkat etmesi gereken şeyler biri Android tv ve Smart tv işletim sistemidir. Peki bu ikisi arasındaki fark nedir? Adından da anlaşılacağı gibi Android TV, Android işletim sistemini çalıştırır. Burada önemli bir detay var. İşletim sisteminden bağımsız olarak, günümüzde içeriği kullanıcılara çevrimiçi, yani İnternet üzerinden kullanıcılara içerik sağlayan televizyonların hepsi Smart Tv özelliğine sahip televizyonlardır.

Smart TV ve Android TV Arasındaki Farklar Nelerdir?

Android TV aslında bir akıllı TV'dir, bu nedenle herhangi bir işlevsel sınırlama yoktur. Bunun yerine, kullanıcılara daha zengin içerik sağlamak için Android işletim sisteminden yararlanır. Örneğin, App Store daha geniştir. Pazarı 7.000'den fazla uygulamayı kapsar ve TizenOS ve WebOS gibi diğer işletim sistemlerine sahip diğer akıllı TV'lerden daha fazla mobilite sunar.

Android ile çalışan Smart TV’ler güncelleme konusunda daha avantajlıdır. Bunun nedeni, uygulama geliştiricilerin sürekli gelişen işletim sistemleri için düzenli olarak güncellemeler yayınlamalarıdır. Ayrıca sesli asistanlar ve ekran yansıtma gibi konularda daha fazla öne çıkma eğilimindedirler.

Android TV'nin en büyük dezavantajı kararlılığı ile açıklanabilir. Diğer akıllı TV'ler yalnızca daha basit bir kullanıcı arabirimi sunmakla kalmaz, aynı zamanda başlatılacak daha az uygulamaya sahip oldukları için daha hızlı ve daha verimli çalışırlar. Elbette burada asıl karar size kalmış ancak televizyonunuzu almadan önce bu detayları göz önünde bulundurmanız sizi daha sağlıklı bir sonuca ulaştıracaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.