Steam 2023'teki yeni ve popüler oyunların listesi

Steam 2023'teki yeni ve popüler oyunların listesi
Bilgisayar oyunları konusunda en büyük platformlardan biri olan Steam, ücretsiz oyunlar sunmaya devam ediyor. Steam 2023'teki en yeni ve en popüler oyunları sizler için bir araya getirdik.

Harika oyunların bulunduğu Steam'de oyun satın almak isteyenler için harika bir haberimiz var. Her yıl düzenlenen E3 konferansı, yeni oyunların kesinlikle herkesi heyecanlandıracağı dünyanın en büyük sahnesinde yepyeni oyunların geleceğini duyurdu. E3 konferansındaki en sıcak oyunların birçoğunu topladık ve sürekli olarak yeni oyunlar ekliyoruz. 

2021, 2022 ve şimdi 2023'ün en iyi oyunlarını bir araya getirdik. Hazırladığımız bu listemizde 10 oyuna yer verdik. En iyi Steam oyunlarını seçmek çok zor olabilir. Bu zorluğu sizin için yendik ve Steam'ın en popüler ve en iyi oyunlarını 2023 yılına göre sizler için düzenledik. 

1. Elden Ring 

Elden Ring, Dark Souls, Sekiro ve Bloodborne'un yaratıcıları FromSoftware'den yeni bir video oyunudur. Dark Souls'un yaratıcıları bu oyuna imza attı ve bize şimdiye kadar bir video oyununda gördüğümüz en iyi açık dünyalardan birini getirdi. "Elden Ring", Hidetaka Miyazaki tarafından tasarlanan, From Software tarafından geliştirilen ve Bandai Namco tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur.

2. Persona 5 Royal 

Size Persona 5 Royal hakkında söyleyebileceğim çok bir bilgi yok. Atlus şimdiye kadar kaydedilen en iyi JRPG'lerden birini geliştirdi, Persona 3'ten başlayarak bazı harika zindanlarla oynanışı mükemmelleştirdi ve kazanma formüllerini geliştirmeye devam etti. 

3. God Of War 

Kratos ve Atreus, Dokuz Diyar'da son bir yolculuğa çıkar ve tüm zamanların en büyük maceralarından birine atılır. Savaş, oyun deneyiminin en büyük direklerinden biridir, ancak bulmacalar ve keşifler de oyunun gelişiminin ayrılmaz bir parçasıdır. God of War, tüm zamanların en büyük video oyunlarından biridir.  

4. Disco Elysium: The Final Cut 

Disco Elysium, türe sanki bir RPG hiç yayınlanmamış gibi yaklaşan bir RPG'dir ve türdeki video oyunları buna neredeyse hiç değinmemiştir. Grafik macera diyalog seçenekleriyle dikkat çekiyor. Disco Elysium son yılların en iyi oyunlardan biri. Disco Elysium'un son kurgusu, yeni içerikler içeren ve oyunu daha fazla platforma uyarlayan bir final kurgusudur. 

5. Hades 

Bu maceranın kahramanı, Hades'in oğlu ve sözde babası tarafından yönetilen yeraltı dünyasının prensi Zagreus'tur.  Atasına meydan okuyan kahramanımız kaçarak Olimpos Dağı’na ulaşmaya çalışır. İlgi çekici, eğlenceli aynı zamanda zorlu bu görevde Athena, Zeus ve diğerleri gibi klasik Yunan mitolojisine ait çok sayıda karakterin ortaya çıktığını gördük. 

6. Chained Echoes 

Üç krallığın yıllardır savaş halinde olduğu Valandis kıtasına götürüyor. Amacımız, bu hiç bitmeyen çatışmayı sona erdirmek ve her şeyin herkes için barışçıl bir şekilde sona ermesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaktır. Chained Echoes oynanışı, geleneksel sıra tabanlı JRPG'lerle aynıdır. İlerledikçe bölümler halinde düşmanlar bulabilir ve farklı hareketlerle onlarla savaşabilirsiniz. Onları yendikten sonra, yeni beceriler öğrenmek için beceri puanları kazanırsınız. 

7. Neon White 

Neon White, çılgın nişancı ve platform oyununun karışımını görsel roman unsurlarıyla eşitlemeyi başaran bir oyundur. Ortalama 30 saniye ile bir dakika arasında değişen aşamalar, sadece nişan alma ve zıplama yeteneğinizi değil, aynı zamanda bu kartları ne kadar hızlı kullandığınızı da hesaba katacak şekilde tasarlanmıştır. 

8. Final Fantasy XIV : Endwalker 

Warriors of Light, Hydaelyn ve Zodiark'ın hikayesi, Final Fantasy XIV'ün Square Enix'in büyülü destanının en iyi parçalarından biri olduğunu bir kez daha doğrulayan büyük bir genişleme ile son buluyor. İnsanlar ve ejderhalar arasındaki Bin Yıl Savaşını sona erdirecek, ulusları özgürleştirecek ve insanlığı yeniden canlandıracak bir felakete tanıklık ettik. Final Fantasy XIV: Endwalker, bir video oyunu için şimdiye kadar yazılmış en iyi ve en heyecan verici hikayelerden biriyle sorunsuz bir şekilde sona eriyor. 

9. Forza Horizon 5 

Playground Games'in açık dünya atari yarış oyunu, sizi tek başınıza veya arkadaşlarınızla büyüleyici Meksika'ya götüren bir bölümle geri dönüyor. Forza Horizon 5'in ana yeniliği kesinlikle yeni haritasıdır. İngiliz oyun ekibi, güzellikleri ve dikeylikleri ile öne çıkan çeşitli ayarlarla Meksika'yı bugüne kadarki en kapsamlı Legends ortamında yeniden yarattı. Başkent Guanajuato, Forza Horizon 4'ün Edinburgh'u kadar büyük veya büyüleyici değil, ancak oyun orijinaline sadık kalıyor ve şehrin altından geçen tüneller ve keskin dönüşler sayesinde yerleşim düzeni çok etkileyici. gergin bir sokak yarışı sunuyor. 

10. Half - Life : Alyx 

Valve'ın destansı oyunu, teknolojide devrim yaratan ve nişancı türünü zenginleştiren, PC'ye özel bir sanal gerçeklik oyunuyla geri döndü. Alyx yalnızca sanal gerçeklikte oynanabilir. Ancak oyun, VR'nin ortaya çıkışından bu yana meydan okunan bir teknolojiyi, en iyimser insanlar tarafından tasavvur edilen ve arzulanan bir paradigmaya yükseltiyor. Half-Life Alyx gibi kurgusal bir dünyaya hiç kapılmadım. Çevrenin sunduğu etkileşimler, dünyanın taşıdığı fiziksellik ve bizi anormal olanı sunmaya zorlayan vücut hareketleri. Ve elimizdeki araçlar bizi her zaman başka bir Half-Life gibi görünen ama olağanüstü bir seviyeye yükseltilmiş maceralara götürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.