Steam Türkiye'den çekiliyor! Oyunlar artık dolarla satılacak

Steam Türkiye'den çekiliyor! Oyunlar artık dolarla satılacak
Dünyanın en popüler oyun satış platformlarından Steam, Türkiye'den çekilme kararı aldı.

Milyonlarca kullanıcısına sunduğu oyun hizmeti ile bu alanda pazar lideri olmayı başaran Steam, çeşitli kampanyalar sunarak daha fazla oyuncuya ulaşmayı başarıyordu. Ülkemizde de hatrı sayılır sayıda oyuncu bu platformdan oyun alarak bilgisayarlarına indiriyordu. Ancak son dönemdeki gelişmeler firmayı farklı bir karar almayaı itti ve Steam ükemizden çekileceğini duyurdu.


Steam'den açıklama

Dünya devi Steam, Arjantin ve Türkiye'den çekilme kararını almasını şu ifadelerle duyurdu; "Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hâle getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır hâlde tutmakta büyük güçlükler yaşadık. Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor."


20 Kasım'da sona erecek

Şirket 20 Kasım'a kadar ülkemizdeki faaliyetini sürdürecek ancak sonrasında oyunlar Türk lirası değil dolar üzerinden alınabilecek. Ayrıca cüzdandaki bakiyeler de dolara çevrilecek. Bu durum fiyatlara zam geleceğine de işaret ediyor. Oyun severler sosyal medyada bu karar sonrası büyük üzüntü duyduklarını yazdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.