TCG Anadolu gemisi ilk görevine başladı!

TCG Anadolu gemisi ilk görevine başladı!
Dünkü MSB paylaşımında, "TCG Anadolu gemisi ilk görevine doğru yola çıktı!" İşte konuyla ilgili bazı detaylar...

Necdet Oktay Apaydın - 10 Nisan 2023'te Türk askeri envanterine giren TCG Anadolu gemisi, dün ilk görevi için yola çıktı. Milli Savunma Bakanlığı, dün TCG Anadolu gemisinin ilk görevine ve İzmir'den ayrılışına ilişkin bilgileri yayınladı. İşte TCG Anadolu gemisinin ilk görevinin detayları...

İzmir’den ilk görevine doğru yola çıktı

TCG Anadolu gemisi 04/10/2023 tarihinde envantere eklendi. Gemi, o günden itibaren İzmir limanına gitmeden önce İstanbul'da sergilendi. İzmirlilerin beğenisine sunulan bu geminin ilk görevi dün açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı bu konuda bir görüş yayınladı. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ülkenin gururu TCG Anadolu'nun dün ilk görevi için İzmir limanından ayrıldığını bildirdi. TCG Anadolu gemisinin ilk görevinin geniş çaplı bir tatbikat olduğu kaydedildi. Bu gemi tarafından başlatılan ilk görev çok garipti. Bu ilk görevin büyük ölçekli bir tatbikat olması bekleniyordu.

2023 Tatbikatı

Geminin katıldığı tatbikat Milli Savunma Bakanlığı tarafından geminin katıldığı tatbikatları detaylandırmadı. Ancak Savunma Bakanlığı'nın önceki beyanlarına göre tatbikat bir Deniz Kurdu Tatbikatı. Altı gün önce Savunma Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre tatbikat iki aşamada gerçekleştirilecek. Egzersizin ilk ayağı Deniz Kurdu 1 ve Deniz Kurdu 2 olarak ayrılmıştır, ilk ayak 1-4 Haziran'da ve ikinci ayak 6-12 Haziran'da koşuyor.

Bu alıştırmanın amacı, son derece tehditkar bir ortamda personelin muhakeme, öngörü ve karar verme becerilerini geliştirmektir. Tatbikata 107 su üstü gemisi, 9 denizaltı, 56 hava indirme birliği, amfibi deniz birliği, SAT-SAS timi ve TCG Anadolu'nun da aralarında bulunduğu kıyı kuvvetleri katılacak.

Komuta kara kuvvetleri saldırı helikopterleri, genel maksat helikopterleri ve ağır kaldırma helikopterleri. Hava Kuvvetleri Komutanlığı taarruz uçağı, genel maksat uçağı, ikaz ve kontrol uçağı, hedef römorkörleri ve elektronik test uçağı ile Sahil Güvenlik Sahil Güvenlik botları ve Sahil Güvenlik helikopterleri katılacak. Eğitime toplam 18.000 çalışan katılacaktır.

Tatbikatlar sadece donanmanın değil, hava kuvvetlerinin ve kara kuvvetlerinin de işbirliğiyle gerçekleştirildiği için geniş çaplı tatbikatlar olarak nitelendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.