Teknoloji ve Moda

Birbirinden her ne kadar nitelik olarak ayrı görünseler de Aslında birbirlerinin kardeşi olan Teknoloji ve Modadan günümüze gün geçtikçe çığır açan gelişmelerle sizlerleyiz.

Ünlü bir markanın podyumunda gördüğümüz Özel teknoloji ile üretilen ve sprey yöntemi ile püskürtülerek kısa zamanda kuruyan bir maddeden kumaş ve elbise formu elde edildiğini pek çoğumuz gördük.
Oldukça şaşırtıcı bu görüntüler aynı zamanda oldukça hayranlık yarattı.
Belki de bugün ne giysem derdini ortadan kaldıracak bir teknoloji bile diyebiliriz.

Yine farklı bir markanın Lazer teknolojisi ile Podyumda kıyafetlerini boyadığını hatta renk değiştirdiğini de görmüştük.
Podyumda mankenler belli bir süre Showlarını yaptıktan sonra Lazer ışıklarının altından geçtiklerinde tamamen renk değiştiren teknoloji izleyenleri hayrete düşürmüştü.
Lazer ışınlarının manken üzerindeki elbiseleri canlı boyaması ve etrafta hiçbir boyarmadde olmadan kimyasal kullanılmadan etrafa saçılan dağılan yıkanması veyahut rengi bulaşırmı endişesi olmadan saniyeler içinde değiştirilen renk teknolojisini podyum dışında tekstil ve moda şirketlerinde görebilir miyiz?
Eski usul taş baskı el baskı elle boyama organik boyama ve kimyasal boyamalar olmadan Lazer teknolojisi ile başka neler yapılabilir?


Birde gelelim en son yeni teknoloji ve tasarım harikası olan hareket sensörü ile ve hareket sensörleri üzerinizdeki elbiseyle siz hangi yönde hareket ederseniz o yönde ve farklı renk çizgi ve tasarım formunu alan holografik elbiseye…
Elbise üzerinizde adeta dans ediyor ve siz sanki bir orkestra şefisiniz ve tüm kumanda sizsiniz hangi yöne giderseniz talimatlarınızı, yönünüzü anlayan bir teknoloji giyiyorsunuz.
İnanılmaz değil mi?
Kontrol tamamen sizde, çok yakında hiç zahmet etmeden sadece düşünerek bile giyinebileceğimiz günler yakın mıdır?
Hayal ettiğimiz rengi formu ve tasarımı saniyeler içerisinde üzerimize uyarlayan bir teknoloji ve tasarım bütünlüğü sizce de harika olmaz mıydı?
Veya bedenimize en uygun kesim ve ölçüye göre bize en çok yakışan renge göre otomatik bir sistemle programlı bir kıyafet.
Haydi sizde teknoloji ve tasarımla ilgili neler yapılabileceğine dair fikirlerinizi bize yazın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve İzmir Arşivi