Telefonum Wİ-Fİ bağlantısında sorun yaşıyor nasıl düzeltebilirim ?

Telefonum Wİ-Fİ bağlantısında sorun yaşıyor nasıl düzeltebilirim ?
Cep telefonunuzun WiFi'ye bağlanmama sorunu ile karşılaşıyorsanız bazı çözümler uygulamanız gerekmektedir. Hadi gelin bu sorunun cevaplarını beraber inceleyelim.

Berrin Ozan Yeşiltepe - Günümüzde internet ve teknoloji o kadar iç içe geçmiş durumda ki, akıllı telefonunuzun internete bağlı olmadığı zamanlarda yapabileceği şeyler çok sınırlı. Sonsuz bir mobil veri paketimiz yok, bu yüzden internet için bir WiFi ağına bağlıyız. İşte "Telefonum WiFi'ye bağlanmıyor" sorunu geliyor. Birçok kullanıcı sık sık "Telefonum WiFi'ye bağlanmıyor" sorunuyla karşılaşır.

Bu sorunu çözmek için kullanabileceğiniz bazı etkili yöntemler bulunmakta. Hadi gelin bu etkili yöntemleri beraber incelyelim. 

Wİ-Fİ Bağlanma Sorunu Nasıl Çözülür ? 

  1.  Telefonun Wi-Fi özelliğinin açık olduğundan emin olun.
  2.  Kablosuz ağ bağlantısı kapsamında olup olmadığınızı kontrol edin. 
  3.  Cihazınızı yeniden başlatın.
  4.  Ağı unutun ve yeniden bağlan seçeneklerini seçin.
  5.  İşletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun.
  6.  Konum servislerini kapatın.
  7.  Ağ ayarlarınızı sıfırlayın.

1. Telefonunuz Wİ-Fİ Özelliği Açık Mı Diye Kontrol Edin 

Evet ilk duyulduğunda kulağa biaz saçma geliyor ama pek çok kullanıcının yaptığı bir hata o yüzden bu adım ilk sırada yer alıyor. 

2. Kablosuz Ağ Bağlantısı Kapsamında Olup Olmadığınızı Kontrol Edin 

"Telefon WiFi'ye bağlanmıyor" sorununun en yaygın nedenlerinden biri, kablosuz ağınızın kapsama alanı dışında olmaktır. Örneğin, modeminiz oturma odanızdaysa ve birkaç odadan akıllı telefonunuzdan internete bağlanmaya çalışıyorsanız, "Telefonum WiFi'ye bağlanmıyor" sorunuyla karşılaşmanız son derece normaldir. Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için bir Wi-Fi sinyal güçlendirici kullanabilirsiniz. 

3. Cihazınızı Yeniden Başlatın 

Wİ-Fİ bağlanma sorunu yaşadığınız cihazı yeniden başlatmak etkili bir çözüm olucaktır. Bu şekilde dolu olan önb bellek temizlenir ve bağlanma sorunu ortadan kalkar. 

4. Ağı Unut ve Yeniden Bağlan Seçeneklerini Seçin 

Ağ unutup tekrar bağlanmak, yani şebeke bağlantısını yeniden bağlanmak cep telefonunun WiFi'ye bağlanmama sorununa da geçerli bir çözümdür. Telefonunuzun ağ ayarları sayfasını çalıştırın ve rahatsız edici ağı kaldırın. Ağ parolanızı girdikten ve yeniden bağlandıktan sonra, sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. 

5. İşletim Sisteminizin Güncel Olup Olmadığını Kontrol Edin 

Güncelliğini yitirmiş işletim sistemleri ve mobil uygulamalar birçok sorunun ana kaynağıdır. Mümkünse akıllı telefonunuzu veya modeminizi güncelleyin. 

6. Konum Servislerinin Kapatın 

Konum servislerinin açık olması Wİ-Fİ bağlantınızda sorun yaşamanıza sebep olabilir. Konum servislerinizi kapattığınız zaman sorun çözülecektir. 

7. Ağ Ayarlarınızı Sıfırlayın 

Bu işlemden sonra cihazda depolanan tüm Wi-Fi ağ bilgileri silineceğinden, bu radikal bir işlem olarak kabul edilir. Marka ve modele bağlı olarak, ağ ayarlarını sıfırlama seçeneğini genellikle cihaz sıfırlama sayfasında bulabilirsiniz. Bunu yapmadan önce, yeniden bağlanmak istediğiniz ağın şifresini kontrol edin. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.