Tesla'nın Yeni Büyük Planını Elon Musk Duyurdu..

Tesla'nın Yeni Büyük Planını Elon Musk Duyurdu..
Tesla, 2006 yılından beri yürüttüğü master plan vizyonunun üçüncü bölümünü açıkladı.

Necdet Oktay Apaydın -  Otomobil endüstrisinin elektrifikasyonunda öncü olan Tesla, 2 Mart'ta yeni bir Yatırımcı Günü'ne ev sahipliği yaptı. Halkın katılımına açık olan etkinlikte ayrıca önemli duyurular yapıldı ve Tesla'nın gelecek planları yatırımcılarla paylaşıldı. Tesla CEO'su Elon Musk, etkinlikte Tesla'nın "Master Plan 3" adlı yeni planını açıkladı. Şirketin sürdürülebilir gelecek vizyonunu oluşturan master planın üçüncü bölümünde ise enerji altyapısından konutlara uzanan yeni projeler yer aldı. Tesla, planlarının ayrıntılarını 5 Nisan'da açıkladı.

Tesla'nın Master Planı 

Tesla, Plan 3 kapsamında mevcut şebekesine yenilenebilir enerji eklemeyi planlıyor. Benzer şekilde, endüstriyel uygulamalarda yüksek sıcaklıkta ısı transferi ve hidrojen kullanımı gerektiren evlere ve binalara ısı pompaları kurulacaktır. Master Plan 3'ün bazı ulaşım hedefleri de var.

Şirket, sürdürülebilir bir gelecek için sürdürülebilir yakıtlarla çalışan daha fazla elektrikli araba, uçak ve tekne olması gerektiğini söylüyor.

Elon Musk'ın Gelecek Açıklaması 

"Dünyanın sürdürülebilir enerjiye giden yolu açık. Doğal yaşam alanlarını yok etmeye, katılaşmaya, elektrik kullanmayı bırakmaya veya soğukta dışarıda kalmaya gerek yok."

Tesla'nın Hedefleri 

Tesla, bu vizyona ulaşmanın en önemli kısmının dünyanın toplam enerji depolama kapasitesini 240 TWh'ye çıkarmak olduğunu paylaştı. Bu kapasiteyi artırmak için yeryüzünde çok fazla cevhere ihtiyaç olmayacağı belirlendi.

Elon Musk, kapasite sağlayan depolama birimleri üretmek için dünyadaki nikel rezervlerinin %0'dan daha azının gerekli olduğunu öne sürdü. Ayrıca, demire ihtiyacınız olduğunu, ancak demirin dünyadaki en bol metal olduğunu, bu yüzden endişelenmenize gerek olmadığını açıkladım.

Tesla'nın Tüm Master Planları 

Master Plan 1 (2006)

  • Elektrikli spor otomobil üretmek.
  • Elde edilen gelirle daha ucuz bir otomobil üretmek.
  • Tüm bunları yaparken sıfır emisyonlu elektrik enerjisi üretim seçenekleri sunmak.

Master Plan 2 (2016)

  • Pahalı fiyata sahip, az sayıda üretilecek bir otomobil.
  •  Elde edilen gelirle orta sayıda üretimde yeni bir araç.
  •  Uygun fiyatlı ve yüksek sayıda üretilen bir araç.
  • Güneş enerjisi projeleri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.