Twitter QR kod nedir, nasıl kullanılır ?

Twitter QR kod nedir, nasıl kullanılır ?
Twitter geçtiğimiz günlerde sosyal medyada sansasyon yaratan yeni bir özellik yayınladı. Snapchat'in QR kod özelliğine benzeyen bu Twitter özelliği ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor? Yazının devamında görebilirsiniz.

Necdet Oktay Apaydın - Twitter, son dönemde kullanıcı deneyimini iyileştirmek için birçok yeniliği hayata geçirdi, bunlardan biri de QR kodları. Bu makale, Twitter QR kodunun nasıl kullanılacağını açıklamaktadır.

Twitter QR kodu nedir ?

Twitter QR kodu, Twitter hesabınızdaki diğer kullanıcıları anında takip etmenizi sağlayan bir koddur. QR kodu, bir akıllı telefon veya tablet tarafından okunabilen özel bir kare koddur. Bir Twitter QR kodu, bir Twitter hesabının URL'sini içerir, böylece kullanıcılar Twitter hesabını takip etmek için doğrudan QR kodunu tarayabilir.

Twitter QR kodu nasıl kullanılır ?

Öncelikle Twitter hesabınızla bir QR kodu oluşturmanız gerekiyor. Bir QR kodu oluşturmak için Twitter uygulamanızı açın ve profil sayfanıza gidin. Profil resminizin yanındaki üç nokta simgesine dokunun ve QR Kodunu Göster seçeneğini seçin.

QR kodunu gördükten sonra isterseniz paylaşabilirsiniz. QR kodunu paylaşmak için "Paylaş"ı seçin ve paylaşın. Paylaşım, kullanıcıların sizi Twitter hesabınızda takip etmek için tarayabilecekleri bir QR kodu içerir.

Bir QR kodunu okumak için, kullanıcıların akıllı telefonlarında veya tabletlerinde bir QR kodu tarayıcı uygulaması açmaları gerekir. Uygulama, QR kodunu tarar ve Twitter hesabınızın URL'sini açar. Kullanıcılar, URL'yi izleyerek Twitter hesabınızı doğrudan takip edebilir.

Twitter QR kodu ile giriş

  • Önce Twitter uygulamasını açın, ardından QR kodunu tarayan cihazda kamera uygulamasını açın.
  • Twitter hesabınızın QR kodunu tarayın. QR kodu, Twitter profil sayfanızdadır. Profil resminizin yanındaki üç nokta simgesine dokunun ve QR Kodunu Göster seçeneğini seçin. Ekranda bir QR kodu görünecektir. QR kodu tarayıcı uygulaması sizi Twitter hesabınızın profil sayfasına yönlendirecektir.
  • Twitter hesabınıza giriş yapmak için QR kodunu tarayın. Bu, parolalar veya kullanıcı adları gibi diğer kimlik bilgilerini girmeden hızlı bir şekilde oturum açmanıza olanak tanır.

QR kodu kullanmanın faydaları

QR kodunun paylaşılması, diğer kullanıcıların Twitter hesabınızı anında takip etmelerini sağlar.
Kolay paylaşım: QR kodunuzu paylaşmak, kullanıcıların Twitter hesabınızı takip etmelerini sağlar. Bu nedenle, kullanıcıların Twitter hesabınızı takip etmesini sağlamak için özel olarak bir bağlantı paylaşmanıza gerek yoktur.
Etkili pazarlama: QR kodlarını dijital pazarlama kampanyalarınızda kullanabilirsiniz. Örneğin, katılımcıları Twitter hesabınızı takip etmeye teşvik etmek için bir etkinlikte bir QR kodu paylaşın. Örneğin, reklam kampanyanızda bir QR kodu kullandıysanız, QR kodun kaç kez tarandığını veya Twitter hesabınızdaki takipçi sayısını ölçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.