Twitter'da Dogecoin logosu (köpek logosu Shiba) ne zaman kalkacak?

Twitter'da Dogecoin logosu (köpek logosu Shiba) ne zaman kalkacak?
Twitter'ın patronu Elon Musk, kısa bir süre önce sosyal meyda platformunun logosunu Dogecoin ile değiştirdi. Ancak durumdan memnun olmayan pek çok kişi söz konusu. Peki, Twitter'da Dogecoin logosu (köpek logosu Shiba) ne zaman kalkacak? Detaylar haberimizde yer alıyor.

BURAK ZİHNİ - Dünyanın en çok kullanılan mikro blog sitesi Twitter'da kısa bir süre önce dikkat çekici bir değişim yaşandı. Sitenin logosu yerine köpek ikonu bulunan Shiba yüklendi. Dogecoin'i işaret eden bu simge aslında çok da yabancı değil. Daha önce Musk'ın desteklediğini duyurduğu ve birçok kez arkasında durduğu kripto paranın bu denli çok kullanılan bir sitede günlerdir logo olarak yer alması gündeme oturdu. Bazı kullanııcılar ise durumdan rahatsız. Peki, Twitter'da Dogecoin logosu (köpek logosu Shiba) ne zaman kalkacak? Detaylar haberimizde yer alıyor.



Elon Musk ve Dogecoin ilişkisi

  • Elon Musk, 2019'dan beri Twitter'da Dogecoin'i tanıtıyor ve Dogecoin geliştiricilerine yardım ettiğini söylüyor.
  • GameStop rallisi sırasında milyarder, Dogecoin'in 1 sentin altından 69 sente çıkmasına yardımcı oldu.
  • En son, milyarder Twitter'ın logosunu Shiba Inu olarak değiştirdi ve para biriminin değeri yükseldi.


Dogecoin, sosyal medya şirketinin sitesindeki ana sayfa düğmesini dogecoin logosuyla değiştirmesinin ardından Pazartesi günü %31 artışla 10 sente kadar yükseldi. Fiyat o zamandan beri yüksek kaldı, ancak tüm zamanların en yüksek değerinden çok uzak. Değişiklik, bazı kullanıcıların Musk'ın Twitter planlarını sorgulamasına neden olmuş olabilir, ancak Musk'ın uzun süredir takipçileri için bu, milyarderin kripto para birimi ile uzun bir aşk ilişkisindeki son saygı duruşuydu.


Milyarderin Twitter'ın ana sayfasını neden değiştirdiği belli olmasa da Musk'ın Dogecoin ile uzun bir geçmişi var
Musk, değişiklik hakkında bir mem ile yorum yaptı ve bir Twitter kullanıcısının kendisini kuş logosunu bir doge olarak değiştirmeye çağırdığı önceki bir değiş tokuşun fotoğrafını yayınladı. Musk, "Söz verildiği gibi," diye tweet attı.


Dünyanın en zengin ikinci adamı genellikle kendini fazla ciddiye almaz
Twitter'da takipçi kitlesini kazandığından beri Musk, kripto para desteğinin yanı sıra memler yayınlamasıyla da tanınıyor. Bu yüzden Musk'ın Dogecoin olan mem para birimini benimsemesi şaşırtıcı değil.


Musk, Dogecoin hakkında ilk kez 2019'da tweet attı
Musk , Nisan 2019'da "Dogecoin benim favori kripto para birimim olabilir" diye tweet attı . "Oldukça havalı."

Kripto haber takipçisi Decrypt, Dogecoin aramalarının 2019 ile 2020 arasında, görünüşe göre Musk'ın bu konuda tweet attığı sıralarda arttığını bildirdi .

2021'de ağı iyileştirmek için 2019'dan beri Dogecoin geliştiricileri ile çalıştığını söyledi.

2022'de Tesla, mal ödemesi olarak Dogecoin'i kabul etmeye başladı.

Musk, duyuruyu Twitter üzerinden yaptı ve kripto para biriminin fiyatını geçici olarak daha yükseğe gönderdi.

Karar, Tesla'nın Bitcoin'i bir ödeme kaynağı olarak kabul etmeye başlamasından sonra geldi - şirket birkaç ay sonra geri adım attı.

Mayıs 2022'de SpaceX, mal karşılığında Dogecoin'i de kabul etmeye başladı.


Coşkusu yasal sorunlara yol açtı: Milyarder, 2022'de iddia edilen Dogecoin "piramit planı" nedeniyle 258 milyar dolarlık dava açtı
Haziran ayında bir adam Dogecoin'i tanıttıkları için Musk, Tesla ve SpaceX'e dava açtı.

Keith Johnson, geçen yıl Manhattan'daki federal mahkemede yaptığı şikayette, "Sanıklar, Dogecoin'in hiçbir değeri olmadığı halde meşru bir yatırım olduğunu yanlış ve aldatıcı bir şekilde iddia ediyor" dedi.

Bu haftanın başlarında Musk'ın avukatları, Musk'ın Dogecoin hakkındaki "zararsız ve genellikle aptalca tweetleri" üzerine yapılan şikayeti "hayali bir kurgu" olarak nitelendirerek yargıçtan davayı düşürmesini istedi.


Twitter'dan Dogecoin logosu ne zaman kalkacak?

Twitter'ı satın aldıktan sonra radikal değişiklikler yapan, birçok işçisini kovan ve çeşitlil yenilikler getirip özellikle tık tanımını değiştiren Musk'ın son kararından ne zaman döneceği merak konusu. Şu an  tarih bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.