Twitter'da Para Kazanmanızı Sağlayan Abonelik Özelliği Açıklandı

Twitter'da Para Kazanmanızı Sağlayan Abonelik Özelliği Açıklandı
Elon Musk, Twitter'dan para kazanabileceğiniz abonelik özelliğinin yayınlandığını duyurdu. Bu özellik şu anda ülkemizde kısmen kullanılabilir bir düzeyde.

Fatma Müge Yücetürk - Twitter'ı satın aldığı günden bu yana platformda birçok köklü değişikliğe imza atan Elon Musk, içerik üreticilerini sevindirecek bir yeniliğe imza attı. Musk, içerik üreticilerine abone olma özelliğinin yayınlandı. 

Twitter'da içerik oluşturucular için yayınlanan yeni bir abonelik özelliği bulunmakta. Bu özellik kullanıcılara aylık bir ücret karşılığında abone olmalarını sağlıyor. İçerik oluşturucular, bu yeni oluşturulan sistemle para kazanma fırsatına sahip oluyor. 

Elon Musk’ın Duyurusu

"Takipçilerinize uzun metinlerden saatler süren videolara kadar her türlü materyal için abonelik sunmak için başvurun! Ayarlardan "Para Kazanma" seçeneğine dokunmanız yeterli."

Resim1-3

İçerik üreticilerine abone olan kullanıcılar, aboneler tarafından paylaşılan yalnızca abonelere özel içeriğe erişebilir. Bu içeriğe yalnızca iOS ve Android cihazlarda erişilebilir. Kullanıcılar, abonelere özel içeriklerin yanı sıra takip ettikleri kullanıcıların gönderilerine yorum yaptıklarında özel rozetler görecekler. Kullanıcı adınızın altında mor bir "abone" rozeti göreceksiniz.
Kullanıcılar ayrıca, yalnızca abone olunan içerik oluşturucuların içeriğini gösteren yeni bir sekmeye sahiptir. Ana sayfada yer alan "Abone olunan Tweetler" sekmesi sadece abonelerin paylaşımlarını gösterir.

454608171097f3bb8cf78737e3597462c979f515

Twitter Abonelik Ücretleri Ne Kadar ?

5aaf00b2ec319a83eb839c9d3d007d7acc2dc064

İçerik oluşturucular abonelik ücretlerini kendi takdirlerine göre belirleyemezler. Twitter şu anda 2.99$, 4.99$ ve 9.99$ abonelik paketleri sunuyor. İçerik oluşturucular bu paketlerden herhangi birini seçebilir.

Türkiye'deki abonelik fiyatları hakkında henüz bilgimiz yok. Ancak Elon Musk'ın abone olduğu "BillyM2k" için abonelik ücreti aylık 69.99TL olarak gösteriliyor. 

Elde edilen gelirin %97’si doğrudan içerik üreticilerine aktarılacağı söyleniyor. Eğer içerik üreticisinin elde ettiği gelir 50 bin doların üzerinde ise aktarılacak oran %80’e düşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.