Twitter'ın Elon Musk'tan sonra yeni CEO'su kim olacak ?

Twitter'ın Elon Musk'tan sonra yeni CEO'su kim olacak ?
Elon Musk, Twitter'ın CEO'luğundan istifa edeceğini ve şirkette diğer sorumlulukları üstleneceğini söyledi. Yeni CEO'nun adı açıklanmadı ancak yaklaşık altı hafta içinde göreve başlayacağı ve kadın olacağı bildirildi.

Sosyal medya ve dünyasının şakacı çocuğu Elon Musk, son yıllarda Tesla, SpaceX ve diğer şirketler için yaptığı çalışmalarla, ancak özellikle 2019-2021'de ve kripto para biriminde öne çıktı. Satın alma sırasında, kripto para birimi manipülasyonlarıyla gündeme geldi. geçen yıl Ekim ayında Musk dileğine kavuştu ve Twitter'ı 44 milyar dolara satın alarak kendisini şirketin tek sahibi ve işletmecisi yaptı.

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey de dahil olmak üzere pek çok kişi, Elon Musk'ın Twitter için "doğru adam" olduğunu söyledi, ancak Musk'ın satın alma işleminden bu yana aldığı karar, Dorsey dahil neredeyse herkesi "Fikrini değiştirerek, Bay Musk'tan ayrılmasını istedi. Talep sonunda karşılandı ve Elon Musk Twitter'da CEO olarak istifa ettiğini duyurdu.

Yeni CEO'nun Adı Açıklanmadı

twiiter-ceo.jpeg

Twitter'ın yeni CEO'suyla anlaştığımızı belirtmekten mutluluk duyuyoruz" diyen Elon Musk, onaylanan kişinin adını vermekten kaçındı ancak Twitter'ın yeni CEO'sunun altı hafta içinde görevi tamamlayacağını açıkladı. Yeni CEO bir kadın olacak.

CEO Hakkında Bazı Bilgiler Ortaya Çıktı

Musk yeni CEO'nun adını vermedi ama Wall Street Journal ortaya bir iddia attı. Wall Street, konuyu bilen insanlara atıfta bulunarak Linda Yaccarino'nun yeni CEO'su olacağını duyurdu.

Linda Yaccarino Kimdir ?

Linda Yaccarino, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük yayıncılardan biri olan NBCUniversal ile on yılı aşkın bir süredir çalışmaktadır. Şu anki pozisyonu Küresel Reklamcılık ve Ortaklıklar Başkanıdır. Son büyük projelerinden biri, dijital akış platformu Peacock için bir reklam aboneliğinin başlatılmasıydı.

The Verge'in Yaccarino'nun meslektaşlarından aldığı makbuz gibi, Yaccarino'nun Twitter gönderisi de geniş çapta paylaşıldı.

Elon Musk, Yeni CEO İddialarını Doğrulayan Bir Yanıt Verdi

New York Times köşe yazarı Luke Radkowski, Yaccarino'nun yeni CEO olacağını öne süren bir tweet'e sert tepki gösterdi. Radkowski, Linda'yı suçladı ve "Shadowban geliyor" şeklinde bir yorum paylaştı. Bay Musk'ın konuya verdiği yanıt, bu iddiayı büyük ölçüde destekledi.

Elon Musk'ın Twitter'daki Yeni Görevi Ne Olacak ?

Elon Musk, CEO rolünü başka birine devredeceğini açıkladı ancak şirkette yeni sorumluluklar da paylaştı. Musk'a göre milyarder iş adamının Twitter'daki yeni rolü CTO, ürün, yazılım ve sistem yöneticisi olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.