USB-C Apple’a pahalıya patladı!

USB-C Apple’a pahalıya patladı!
Apple'ın USB-C şarj bağlantı noktasına geçmesi işleri biraz karıştırdı. Peki kullanıcılar ne düşünüyor?

12 Eylül'de merakla beklenen iPhone 15 serisi tanıtım etkinliğinde USB-C şarj portunu ilk kez bir iPhone modelinde göreceğiz. Peki bu köklü değişiklik henüz Lightning çizgisini kıramayan Apple'a ne getirecek? Bağımsız bir araştırma firması bu sorunun cevabını merak etti ve bir araştırma yaptı.

USB-C, Android cihazlara yönelimi arttırdı!

SellCell adlı bağımsız bir araştırma firması, iPhone modellerinin USB-C girişinin kullanıcılar üzerindeki etkisini sorguladı. Şirket bu kapsamda araştırma yaparak 1.000'den fazla iPhone ve Android kullanıcısından veri topladı. Ankete katılan mevcut iPhone kullanıcılarının %63'ü, Apple'ın USB-C şarj bağlantı noktasını kullanmasının iPhone 15 satın alma kararlarını etkileyeceğini düşünüyor.

iphone-15-pro-ozellikleri-netlesiyor.jpg

Android cihazlara geçiş neden yükseliş gösterdi!

Bu noktada işler biraz karmaşıklaşıyor. Kullanıcıların %60'ından fazlası USB-C bağlantı noktasının iPhone 15 satın alma kararlarını etkileyeceğini söylerken geri kalan %37'si etkilenmedi. Geri kalanlar iPhone 15'e geçmeyi umursamadı. Ancak %63'ü başarısız oldu. Burada bazı kullanıcılar Apple ekosisteminden tam anlamıyla yararlanabiliyor. Bu nedenle sorun iPhone, Mac, MacBook veya iPad gibi birden fazla Apple cihazının aynı anda kullanılmasıdır.

Bu durum onları olumlu etkiliyor çünkü tek şarj cihazıyla üç cihazı da şarj edebilecekler. Diğer grup ise temel bilgilerin Android cihazlarda olduğu gibi değişmemesi gerektiğini düşünüyor ve bu durum can sıkıcı. Bu sonuçlar 1000 iPhone kullanıcısından alınan yanıtlardır. Ayrıca 1000 kişilik bir Android sevenler derneği de var.

Ancak burada şaşırtıcı bir sonuçla karşılaşmıyoruz. USB-C'ye geçiş Android kullanıcıları için pek bir anlam ifade etmiyor. Android kullanıcılarının %66'sının iPhone 15 almaya niyeti yok.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.