Wifi şifresi nasıl kırılır, şifre kırma programları nelerdir?

Wifi şifresi nasıl kırılır, şifre kırma programları nelerdir?
WiFi şifreleri, çeşitli yöntemlerle kırılabilir. Bu yöntemler, şifreleme yöntemine, WiFi yönlendiricinin özelliklerine ve saldırganın sahip olduğu kaynaklara bağlı olarak değişir.

WEP şifreleri, en eski ve en zayıf WiFi şifreleme yöntemidir. Bu nedenle, WEP şifreleri, basit brute force saldırıları kullanılarak kolayca kırılabilir. Brute force saldırısı, tüm olası şifreleri deneyerek şifreyi bulmaya çalışır. Bu saldırı, WEP şifreleri için genellikle birkaç dakika içinde başarılı olur.

WPA/WPA2 şifreleri, WEP şifrelerine göre daha güvenlidir. Ancak, bu şifreler de kırılabilir.

WPA/WPA2 şifrelerini kırmak için kullanılan bazı yöntemler şunlardır

  • WPS PIN saldırısı: WPS, WiFi yönlendiricilere kolayca bağlanmak için kullanılan bir özelliktir. WPS PIN saldırısı, bu özelliği kullanarak WiFi yönlendiricinin şifresini çalar.
  • Açık anahtar saldırısı: WPA/WPA2 şifreleri, bir açık anahtar kullanılarak şifrelenir. Açık anahtar, şifreleme anahtarının bir parçasıdır ve genellikle yönlendiricinin web arayüzünde bulunabilir. Açık anahtar saldırısı, bu anahtarı kullanarak şifreyi kırmaya çalışır.
  • Küme saldırısı: Küme saldırısı, WPA/WPA2 şifreleri için kullanılan bir tür brute force saldırısıdır. Bu saldırı, şifreyi daha hızlı bulmak için şifrenin olası değerlerini kümeler halinde dener.

Programsız WiFi şifresi kırma

Programsız WiFi şifresi kırma, WEP şifreleri için mümkündür. WEP şifreleri, 13 karakter uzunluğundadır ve 0-9, A-F ve a-f harflerinden oluşan ASCII karakterlerden oluşur. Bu nedenle, WEP şifresini bulmak için tüm olası şifreleri denemek için bir dizi uygulama kullanılabilir.

Programlı WiFi şifresi kırma

WPA/WPA2 şifreleri için programlı WiFi şifresi kırma, daha karmaşıktır. Bu şifreleri kırmak için genellikle özel yazılımlar kullanılır. WPA/WPA2 şifrelerini kıran bazı yazılımlar şunlardır:

  • Aircrack-ng: Linux için ücretsiz ve açık kaynaklı bir WiFi şifre kırıcı yazılımdır.
  • CoWPAtty: Windows için ücretsiz bir WiFi şifre kırıcı yazılımdır.
  • Reaver: Android için bir WPS PIN saldırısı aracıdır.

Telefondan Wifi şifresi kırma

Telefondan wifi şifresi kırmak artık eskisi kadar zor değil. Telefonunuzun tespit ettiği wifi şifresini özel geliştirilmiş program ve yazılımlar kullanarak kolaylıkla çözebilirsiniz. Android ve iOS işletim sistemli tüm telefonlarda kullanabileceğiniz birçok farklı program ile interneti ücretsiz kullanmak için wifi şifrelerini çözebilirsiniz.
Herhangi bir program veya yazılım kullanmadan telefonunuzun wifi şifresini kırmak istiyorsanız şu adımları takip etmeniz yeterli.
  • Öncelikle telefonunuzun ayarlar sayfasına girin.
  • Ayarlar kısmında yer alan kablosuz ağlar kısmına giriş yapın.
  • Ardından açılan ekranda yer alan wi-fi ayarlar sekmesine tıklayın.
  • Açılan ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine dokunun.
  • Daha sonra ayarlar kısmına dokunarak devam edin.
  • Sonraki adımda açılan ekranda göreceğiniz WPS Push Düğmesi kısmına tıklayın.
  • Son olarak telefonunuz otomatik olarak modeme bağlanır ve ekranda wifi şifresi gösterilir.

Bu adımları takip ederek telefonunuzdan wifi şifresini kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. Öte yandan etkili bir program aracılığıyla istediğiniz wifi şifresini çözmek veya kırmak istiyorsanız Reaver programını telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz. Reaver programı Android telefonunuzda istediğiniz wifi şifresini kırıp bağlanmanıza ve doğru sonuçlar vermenize yardımcı olan programlardan biridir.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.