Windows'un Print Screen Tuşunun İşlevi Artık Değişiyor

Windows'un Print Screen Tuşunun İşlevi Artık Değişiyor
Microsoft şirketi Windows 11'de ekran görüntüsü tuşunun özelliğini değiştirmeye karar verdi.

Berrin Ozan Yeşiltepe - ABD'li teknoloji devi Microsoft, Windows 11 ile birçok kullanıcıyı şaşırtacak bir karar aldı. Windows 11 beta, kod KB5025310, onlarca yıldır var olan Print Screen anahtarının işlevselliğini değiştirdi. Güncelleme kararlı kullanıcılara ulaştığında, bu değişiklik tüm Windows 11 kullanıcılarını etkileyecektir. Yazdır düğmesi, Windows'un ilk sürümlerinden beri ekran görüntüsü almak için kullanılmıştır. Kullanıcı, istenen görüntü açıkken yakalanan görüntüyü Paint'e veya üçüncü taraf bir fotoğraf düzenleme uygulamasına aktarmak için bu düğmeye basar. 

Windows 11 Ekran Alıntısı Aracını Kullanarak Çalışacak

Windows 11 derlemeleri 22621.1546 ve 22624.1546'yı içeren KB5025310 beta sürümüne güncelleme yapan Windows 11 kullanıcıları, Print Screen düğmesine bastıklarında Ekran Alıntısı Aracını başlatır. Böylece, Windows 95'ten bu yana uygulamada olan doğrudan ekran görüntüsü dönemi sona eriyor. Ekran Alıntısı Aracını çalıştırdıktan sonra, kullanıcı her şeyi yapabilir.

Bu Durum Değiştirilebilir 

Microsoft, Windows 95'ten beri bu özelliği kullanan kullanıcıların geri bildirimlerine dayanarak, Windows 11'in Print Screen tuşunun daha önce olduğu gibi doğrudan ekran görüntüsü almasına da izin veriyor.

  • Ayarlar'a gidin.
  • Erişilebilirlik seçeneğine açın.
  • Klavye ayarları bölümüne gidin.
  • "Ekran alıntılamayı açmak için Print Screen tuşunu kullan" seçeneğini kapatın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.