4 Nisan Gelinim Mutfakta ıspanaklı su böreği nasıl yapılır? Ispanaklı su böreği tarifi ve yapılışı

4 Nisan Gelinim Mutfakta ıspanaklı su böreği nasıl yapılır? Ispanaklı su böreği tarifi ve yapılışı
Milyonlarca seyirci tarafından izlenmeye devam eden Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Dört takımdaki gelinler bugün ıspanaklı su böreği hazırlayacak. 4 Nisan Gelinim Mutfakta ıspanaklı su böreği nasıl yapılır? Tarifi haberimizde yer alıyor.

Kanal D ekranlarının en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bölüm heyecanı yaşanıyor. Hafta finali öncesindeki son günde yarışmacıların hazırlayacağı yemek belli oldu ve ıspanaklı su böreği yapılacak. Ev hanımları da bu tarifi sofralarına taşımak, sevdikleriyle paylaşmak adına araştırıyor. Peki, 4 Nisan Gelinim Mutfakta ıspanaklı su böreği nasıl yapılır? Tarifi haberimizde yer alıyor.

Ispanaklı su böreği malzemeleri

  • 5 adet yufka

İçi için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça (ben karışık salça kullandım yani biber ve domatesi karıştırıp yaptım)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak süt

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

Ispanaklı su böreği tarifi ve yapılışı

  1. Öncelikle ıspanaklarımızı doğrayıp, az haşlayıp suyunu sıkıp iyice süzün.
  2. Bir tavaya yağınızı boşaltıp, yemeklik doğradığımız soğanları kavurun.
  3. Üstüne salçayı ekleyip, karıştırın. Ispanakları da ekleyip, biraz daha kavurun.
  4. Kapatmaya 5 dk kala, baharatlarınızı ve tuzunuzu da ekleyip kapatın.
  5. Sosunuzu hazırlayın. Sos için de bütün malzemeleri bir kapa koyup, iyice çırpın ama margarini eritip ekleyin.
  6. Tepsinizi yağlayıp, bir tane yufkayı serin kenarları dışarıda kalacak şekilde. Sosumuzu fırça yardımıyla sürün.
  7. Diğer yufkayı 4 eşit parçaya bölüp, sosa bandırıp çıkartın.
  8. Yufkanın üstüne serpin, sonra da ıspanaklarımızı ekleyip iyice yayın. Aynı şekilde diğer yufkayı da yapın.
  9. 4 parçaya bölüp, bir başka yufkayı da üstüne ekleyip, ıspanakları da ekleyin.
  10. Son yufkayı da yaptıktan sonra, kenarlarda duran yufkayı bohça gibi sarın. Yani her iki kata ıspanakları serin.
  11. Yumurta sarısını sürüp, bolca çörek otu ve susamı serpin.
  12. Üzerine küçük parçalara bölünmüş margarin veya tereyağını koyup, önceden ısıtmış olduğumuz fırına yerleştirin.
  13. Üstü kızarana dek pişirin.

Kaynak: Nefisyemektarifleri

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.