Fatih Altaylı'dan Canan Karatay açıklaması: Ölüme sebebiyet diye bir şey var!

Fatih Altaylı'dan Canan Karatay açıklaması: Ölüme sebebiyet diye bir şey var!
 DAMGA Editörü
Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalında, Prof. Dr. Canan Karatay hakkında açıklamalarda bulundu. Altaylı, Karatay'ın yolunun farklılaştığını düşündüğünü söyledi.

Sahibi olduğu Youtube kanalındaki sözlerle gündem yaratan Gazeteci Fatih Altaylı, bu sabah yayınladığı video ile de ses getirdi. Altaylı, geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Canan Karatay ile ilgili açıklamalarının ardından kendisine yöneltilen tepkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, Karatay'ı Nazi Almanya'sındaki Dr. Mengele'ye benzettiğini söyledi.

Her hasta her hastalık farlı!

Altaylı sözlerinde Canan Karatay'ın söylediği sözlerle insanların sağlığına etki ettiğini öne sürerek şunları söyledi; "Neden Dr. Mengele? Nazi Almanya'sında bir toplama kampına hekim olarak atanıyor ve insanlık dışı deneyler yaparak 2 milyonun insanın ölümünden dolaylı veya doğrudan sorumlu tutuluyor. Ancak hiçbir zaman yargılanmadı. Önce Arjantin'e sonra Uruguay'a kaçtı galiba. Ardından Brezilya'da yaşarken öldü. Ben Canan Karatay'ın böyle bir şey yapacağını iddia etmiyorum. Ancak yöntem fark etmiyor. Ölüme sebebiyet vermek diye bir şey var. Tıpta her hasta ayrı bir hastadır. Her hastalık da ayrı bir hastalıktır. Karatay'ın televizyona çıkarak tereyağını eritin kafanıza dikin, zeytinyağını kafanızdan dökün, o ilaçları kullanın bunları kullanın gibi şeyler söylemesi akıl alır gibi değil. Dünyanın hiçbir yerinde tıp etiği açısından kabul edilebilir bir şey değil. Sen zeytinyağını içersin başka bir şey olur ben içerim başka bir şey olur. Herkes farklıdır. Toptan bir zihniyet altında toplayıp kardeşim onu yemeyin bunu yiyin. O ilacı atın. Benim kaç arkadaşım ölümden döndü. Canan Karatay'ın şu ilacı bırakın dedi diye. Başına gelmedik kalmadı. Tansiyon ilacı bırakın deyince beyin kanaması geçirenler oldu. Bunlar benim bildiklerim. Bilmediklerimiz de vardır. Elde bir veri yok. Kim bilir kaç kişinin hayatına etki etti, ölmesine, hasta olmasına, hastalığının ağırlaşmasına neden oldu. Benim söylemek istediğim budur. Toptancı bir doktorluk olamaz. Ona bir saygısızlık düşüncem olamaz. Onun da insanlığa saygısı olması lazım. Tereyağı için demek ne demek? Sana etkisi olur bana olmaz. Bunların hepsi testlerle deneylerle ortaya çıkar. "

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.