Gelinim Mutfakta doyuran ekonomik köfte tarifi tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta doyuran ekonomik köfte tarifi tarifi ve malzemeleri
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın ikinci günü ekranlara geliyor. Bugün doyran ekonomik köfte hazırlanacak. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Milyonlar tarafından seyredilen bölümleri ile gönüllere taht kuran Gelinim Mutfakta, birbirinden lezzetli yemeklere ev sahipliği yapıyor. Bugün gelinlerin hazırlayacağı tarif merakla bekleniyordu ve o lezzet belli oldu. Nursel Ergin yarışmacılardan doyuran ekonomik köfte isteyecek. Peki, Gelinim Mutfakta doyuran ekonomik nasıl yapılır? 16 Nisan Gelinim Mutfakta doyuran ekonomik köfte tarifi tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

Gelinim Mutfakta doyuran ekonomik köfte malzemeleri

8 adet sosis
1 kg. dana kıyma
1 soğan, ince doğranmış
½ büyük demet düz yapraklı maydanoz, ince doğranmış
85g parmesan, rendelenmiş, ayrıca servis için ekstra (isteğe bağlı)
100 gr taze ekmek kırıntısı
2 yumurta, çatalla çırpılmış
Kızartmak için zeytinyağı
Servis edilecek spagetti (porsiyon başına yaklaşık 100 gr)

Köfte sosu için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak, ezilmiş
4 x 400g kutu doğranmış domates
125ml kırmızı şarap (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
½ büyük demet düz yapraklı maydanoz, ince doğranmış
Birkaç fesleğen yaprağı (isteğe bağlı)

8923478327.webp

Gelinim Mutfakta doyuran ekonomik köfte yapılışı ve tarifi

AŞAMA 1
İlk önce köfteleri yapın. Sosislerin kabuklarını ayırın ve eti geniş bir karıştırma kabına sıkın .

ADIM 2
Kıyma, soğan, maydanoz, parmesan, galeta unu, yumurta ve bol baharatları ekleyin. Ellerinizi içeri sokun ve iyice karıştırın; kıymayı ne kadar sıkıp ezerseniz köfteler o kadar yumuşak olur.

AŞAMA 3
Fırını 220C/200C fan/gaza ısıtın 7. Kıyma karışımını yaklaşık 50 golf topu büyüklüğünde köfte şeklinde yuvarlayın. Köfteleri dondurmak için bir kenara koyun, porsiyon başına yaklaşık beş tane bırakın, sonra geri kalanını büyük bir kızartma kalıbına yayın ; köfteler biraz aralıklı bırakılırsa daha iyi kızarır.

ADIM 4
Biraz yağ gezdirin (porsiyon başına yaklaşık 1 çay kaşığı), kaplayacak şekilde çalkalayın, ardından kızarana kadar 20-30 dakika kızartın.

ADIM 5
Bu arada sosu hazırlayın. Zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın . Sarımsak dişlerini ekleyin ve 1 dakika boyunca cızırdatın.

ADIM 6
Doğranmış domatesleri, kırmızı şarabı (varsa), pudra şekerini, maydanozu ve baharatları ilave edip karıştırın. 15-20 dakika hafif koyulaşana kadar pişirin.

ADIM 7
Kullanıyorsanız birkaç fesleğen yaprağını karıştırın, dondurmak için herhangi bir kısmını kaşıkla çıkarın, ardından spagettiyi kaynayan tuzlu su dolu bir tavada pişirirken sıcak kalması için pişmiş köfteleri tavaya ekleyin.

ADIM 8
İsterseniz sosu ve köfteleri spagettinin üzerine dökün veya hepsini karıştırıp ekstra parmesan ve birkaç fesleğen yaprağıyla servis yapın.

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.