Gelinim Mutfakta Erzurum soğan dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Erzurum soğan dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin öğle saatlerinde binlerce kişiyi ekran başına kilitleyen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün yeni bir hafta başlıyor. Gelinler ocaklarının başına geçecek ve ardından kendilerine verilen malzemelerle birlikte istenen yemeği hazırlayarak en yüksek puanı almaya çalışacak. İlk gün yemeği ise soğan dolması oldu. Gelinim Mutfakta Erzurum soğan dolması tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Yayınlanan bölümleri ile adından söz ettiren ve her gün ekranlara lezzet ve eğlence taşıyan Gelinim Mutfakta'da zorlu bir maraton daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalidenin kıyasıya rekabetinde bugün Anadolu mutfağında çok sevilen bir yemek olan soğan dolması yapılacak. Gelinler ocakları başında ter dökerken seyirciler de yemeği evde yapabilmek adına araştırmalara gerçekleştirecek. Peki, Soğan dolması nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, hazırlanışı videolu anlatımla birlikte haberimizde yer alıyor.


 

Erzurum soğan dolması malzemeleri

5-6 adet iri kuru soğan
Yarım kg. orta yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz






 

Erzurum soğan dolması yapılışı

Soğanların bir tanesi ayrılır. Diğer soğanların başları kesilir ve dış kabukları soyulur. Bir yanından dikey olarak yarıya kadar kesilir. Arası açılmadan tuzlanır. Tencereye az su konularak kısık ateşte, soğanlar kesilen yerden ayrılıncaya kadar haşlanır. Haşlanan soğanlar alınarak her katı yırtılmadan yaprak yaprak ayrılır. Diğer soğan yemeklik küçük küçük doğranır, bir kaba alınır. Pirinç, kıyma, salça, tereyağı, reyhan, karabiber ve tuz bir çay bardağı su ile birlikte karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Hazırlanan içten, soğanın büyük yapraklarının içine konularak sarılır. Tencereye dizilir. Çok az su konularak kısık ateşte suyunu çekip içindeki yağı salıncaya kadar pişirilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.