Gelinim Mutfakta etli üzümlü pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta etli üzümlü pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın 8 Aralık Salı günü ekranlara gelecek olan 592. bölümünde gelinlerin hazırlayacağı yemek belirlendi. Buna göre etli üzümlü pilav ile birincilik mücadelesi verilecek. Gelinim Mutfakta etli üzümlü pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Tüm heyecanıyla yoluna devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü de ekranlara geliyor. Gelinlerin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadelesine sahne olan programda bugün de lezzet yarışı sürecek. İzleyicilerin en çok merak ettiği konuların başında günün yemeği geliyor. Onur Büyüktopçu bugün  etli üzümlü piav isteyecek. Gelinim Mutfakta etli üzümlü pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Etli üzümlü pilav malzemeleri

2 su bardağı pilavlık pirinç
1 tablet et bulyon
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuş üzümü ve kuru üzüm
400 gram sotelik doğranmış kuzu eti
1 adet soğan
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı yenibahar
4 çorba kaşığı yağ
1 çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber



etli üzümlü pilav

Etli üzümlü pilav malzemeleri

Küçük doğranmış kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, üstlerine kaynar su ilave edin ve yarım saat bekletin. 1 çorba kaşığı yağı eritin. Soğanı rendeleyip, etle birlikte suyunu salıp tekrar bırakana kadar kavurun. Köri, karabiber, yenibahar, tuz ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleşene kadar kavurun. Etin altını kapattıktan sonra fıstığı üzerine ekleyin. Kalan yağı bir tencereye alın. Pirinci yıkayıp iyice süzün ve 3-4 dakika kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ve et bulyon ekleyip 10 dakika harlı, 10 dakika kısık ateşte pişirin. İlk 10 dakikanın sonunda, sularını süzdüğünüz kayısı ve üzümleri pilava ekleyin. Dereotunu kıyıp ocağın altını kapattıktan sonra üzerine ilave edin. Pilavı ya bir kalıp yardımı ile şekillendirin ya da olduğu gibi servis tabağına alın. Eti ise arzunuza göre pilavla karıştırın ya da yanında servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.