Gelinim Mutfakta günün yemeği: Bat | Tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta günün yemeği: Bat | Tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yöresel yemek lezzeti yaşanacak. Onur Büüktopçu gelinlerden bat yapmalarını isteyecek. Peki, bat nerenin yemeği? Gelinim Mutfakta bat tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadelesinin sürdüğü Gelinim Mutfakta'da bugün mahalli bir tat olan bat yapılacak. Tokat yöresine ait olan bat için gelinler mutfağa gidecek ve ellerinden geleni yaparak birinci olabilmek adına mücadele verecek.Peki, Gelinim Mutfakta bat tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. 17 Eylül 2020 Perşembe günün yemeği ile ilgili tüm bilgileri okuyabilirsiniz.

 

Gelinim Mutfakta bat malzemeleri

2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan – yemeklik doğranmış
1 adet domates
2 adet sivri biber
10 – 12 dal yeşil soğan
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
½ bağ reyhan
1 su bardağı ceviz – dövülmüş
Kuru nane
Sumak
Tuz
Karabiber
Pul biber
 
Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı su
1 adet limon suyu
Nar ekşisi
 
Asma yaprağı – haşlanmış

gelinim mutfakta bat

 

Gelinim Mutfakta bat nasıl yapılır? Yapılışı

Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ile ocağa koyup pişirmeye bırakın.

Pişen mercimeğin üzerine ince bulguru ilave edin ve karıştırıp kapağını kapatın, ocaktan alın.

Domateslerinizi 4’e bölün ve çekirdeklerini çıkartın, ardından küçük küpler elde edecek şekilde doğrayın.

Soğanlarınızı da küçük küçük yemeklik doğrayın. Biberleri ince olacak şekilde dilimleyin.

Taze soğanınızı, maydanozu, dereotunu ve reyhanı ince ince kıyın.

Tüm bu doğradıklarınızı büyük bir karıştırma kabında soğuyan mercimek ve bulgur ile karıştırın.

Kıydığınız cevizleri de ilave ettikten sonra başka bir kasede domates salçasını su ile açın, 1 adet limonun suyunu, nar ekşisini karıştırıp, mercimekli karışıma dökün ve iyice karıştırın.

Geniş bir salata kasesine alın ve 5 dakika haşlayarak tuzundan arındırdığınız asma yaprağı ile servis edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.