Gelinim Mutfakta limonlu kek tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta limonlu kek tarifi ve malzemeleri
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir haftanın daha sonuna gelindi. Pazartesi günü başlayan maratonun ardından bugün tatlı yapılarak birinci belirlenecek. Beş bileziğin sahibini bulacağı lezzetin tarifi ve malzemeleri merak konusu olarak araştırılıyor. Gelinim Mutfakta limonlu kek tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve limonlu kek yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta limonlu kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Limonlu kek malzemeleri

1 1/2 su bardağı un
1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
2 büyük yumurta, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
2 yemek kaşığı limon suyu, yaklaşık 1/2 limon
1/2 su bardağı ayran,

LİMON ŞURUBU İÇİN:
1/4 su bardağı limon suyu, yaklaşık 1 limon
3 yemek kaşığı pudra şekeri

LİMON BUZLANMASI İÇİN:
1 su bardağı toz şeker, elenmiş
1.5 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı süt


limonlu kek


 

Limonlu kek tarifi

Fırını 350°F'ye (177°C) önceden ısıtın. 9x5 inç (veya 8x4 inç) somun tavasını yağlayın.
Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve tuzu birleştirin. Kenara koyun.
Kürek ataşmanı (veya bir elektrikli karıştırıcı kullanarak) ile donatılmış bir mikserin kasesinde, tereyağı ve şekeri orta-yüksek hızda açık ve kabarık olana kadar yaklaşık 4-6 dakika kremleyin. Kasenin kenarlarını gerektiği gibi kazıyın.
Mikser düşük hızda çalışırken, yumurtaları teker teker ekleyin, ardından vanilya özü ve limon suyunu ekleyin. Kombine olana kadar orta-yüksek hızda çırpın.
Mikser düşükken, un karışımının yaklaşık üçte birini ekleyin ve neredeyse birleşene kadar karıştırın, ardından ayranın yarısını ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Unun son üçte biri ile biten, un karışımının başka bir üçte biri ve ardından ayranın son yarısı ile tekrarlayın. Sadece eklenene kadar çırpın.
Hamuru hazırlanan somun tepsisine kazıyın ve kek altın kahverengi olana ve bir kürdan sadece birkaç nemli kırıntı ile çoğunlukla temiz çıkana kadar 45-55 dakika pişirin. Pişirme süreleri değişebilir, bu yüzden kendinize dikkat edin.
Pastayı tavada yaklaşık 15 dakika soğumaya bırakın. Limon şurubu için limon suyu ve şekerleme şekerini karıştırın. Somun tavasını dikkatlice ters çevirin ve pastayı bir soğutma rafına aktarın, ardından hala sıcakken şurubu pastanın üzerine sürün. Pastayı tamamen soğumaya bırakın.
Kek soğuyunca tüm krema malzemelerini birleştirin, 1 yemek kaşığı limon suyu ve sütle başlayın ve kalan limon suyunu gerektiği kadar ekleyin. Buzlanma kalın olmalı ve akıcı olmamalıdır. Pastayı kekin üzerine dökün ve servis yapmadan önce kurumasını bekleyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.