Gelinim Mutfakta perde pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 24 Şubat Çarşamba

Gelinim Mutfakta perde pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 24 Şubat Çarşamba
Gelinim Mutfakta'nın 24 Şubat Çarşamba günü yayınlanacak olan 648. bölümünde kıyasıya rekabeti izleyicileri bekliyor. Birbirinden iddialı dört gelinin hazırlayacağı yemek de belli oldu. Buna göre yarışmacılar daha önce pek çok kez yapılan perde pilavı ile birincilik mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta perde pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok izlenen gelin ve kayınvalide yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü günü başlıyor. Pazartesi ve salı günlerinde kozlarını paylaşan gelinlerin bugün hazırlayacağı yemek de belli oldu. Daha önce birçok kez istenen ve lezzeti ile de damaklarda tat bırakan perde pilavı için çeyrek altın mücadelesi verilecek. Puan savaşının sonuna kadar yaşanacağı günde en iyi tadı yakalayan yarışmacı birinci olacak. Gelinim Mutfakta perde pilavı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Gelinim Mutfakta perde pilavı malzemeleri

2 bardak un

2 kaşık yoğurt

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

2 kaşık sıvıyağ

Su

Pilav için:

1 kase tavuk göğsü

2 bardak pirinç

2 kaşık tereyağı

3 bardak tavuk suyu

1 bardak tuzsuz badem

1 kaşık kuş üzümü

1 kaşık dolmalık fıstık

Tuz

Karabiber

perde pilavı


Gelinim Mutfakta perde pilavı yapılışı

Pirinçlerin üzerine bir miktar tuz ekleyip ılık suda 15 dakika bekletin. Erittiğiniz tereyağında kabuksuz tuzsuz bademlerin birazını ayırıp kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış tavuk, tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin.

Bir kaba un, yoğurt, yumurta, tuz ve sıvıyağı koyup karıştırın. Az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru açın. Kalıbınızın içini margarinle yağlayıp bademleri serpiştirin. Üzerine hamuru serip pişen pilavı ortasına dökün. Kenarlarından sarkan hamuru da üzerine kapattıktan sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.