Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü ağzı açık tarifi ve yapılışı (5 Eylül)

Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü ağzı açık tarifi ve yapılışı (5 Eylül)
Kanal D'nin sevilerek seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta, yeni bölümü ile ekranlardaki yerini alıyor. Bugünkü yemek ise Şanlıurfa usulü ağzı açık oldu. Yapılışı ve tarifi haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok seyredilen programlarından biri olarak yayın akışına devam eden Gelinim Mutfakta, yeni bölümle seyircilerin karşısına çıkıyor. Dört gelin ve kayınvalidenin mücadelesine sahne olan yapımda hazırlanacak yemek Şanlıurfa usulü ağzı açık olarak açıklandı. Ev hanımları da bu lezzeti kendi mutfaklarında uygulamak üzere araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta Şanlıurfa usulü ağzı açık tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Şanlıurfa usulü ağzı açık malzemeleri

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 200 gr kuzu kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça

agzi-acik.webp

Şanlıurfa usulü ağzı açık tarif ve yapılışı

  1. Kıymaya pul biber, yenibahar, karabiber, salça ve kıyılan soğan eklenir, yoğrulur.
  2. Un,su, yoğurt ve zeytinyağından yoğrulan hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
  3. Bir çaydanlık kapağı ya da kesme kalıbıyla düzgün yuvarlaklar çıkarılır.
  4. Hamurların ortasına ceviz büyüklüğünde alınan kıyma yayılır.
  5. Hamurun kenarları tırnak tırnak kıvrılır. Isınmaya başlayan sıvı yağa ilk önce kıymalı yüzü gelecek şekilde atılarak kızartılır. Arada ters yüz edilir.
  6. Kızaran ağzı açıklar kağıt havluya alınır, ardından yayvan bir tabağa dizilerek servis edilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.