Gelinim Mutfakta zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugünün yemeği belli oldu. 10 Aralık Perşembe günü yayınlanacak olan 594. bölümde gelinler zeytinyağı brüksel lahanası hazırlayacak. Gelinim Mutfakta zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla ekranlara gelmeye devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü günü izleyicilerin karşısına çıkıyor.Birbirinden lezzetli yemekleri hazırlayan gelinlerin bugün kayınvalidelerin karşısına çıkacakları tat belli oldu. Buna göre yarışmacılar kendilerine verilen malzemeler ve sürede zeytinyağlu brüksel lahanası yapacak. Ev hanımları da şimdiden araştırmalara başlayarak bu yemeği sofralarına eklemek istiyor. Gelinim Mutfakta zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Gelinim Mutfakta zeytinyağlı brüksel lahanası malzemeleri

1 kutu Brüksel lahanası
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 havuç
5-6 yaprak kurutulmuş domates
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 portakalın suyu


Gelinim Mutfakta zeytinyağlı brüksel lahanası malzemeleri

Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu da iri küpler halinde doğrayın. Kuru domatesleri ince şeritler halinde doğrayıp hazırlayın.
Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı, havucu ve ince doğradığınız kurutulmuş domatesleri birlikte kavurun.
Enine ikiye kestiğiniz Brüksel lahanalarını ekleyin. Tuzu, toz şekeri ve portakal suyunu ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.