Gelinim Mutfakta zülbiye tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta zülbiye tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci bölümü başlıyor. Birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalidenin amansız rekabetine sahne olan programda bugün zülbiye hazırlanarak birincilik mücadelesi verilecek. İzleyiciler de sorgulamalarda bulunarak bu lezzeti sofralarına taşımak istiyor. Gelinim Mutfakta zülbiye tariifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve zülbiye yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta zülbiye tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Zülbiye malzemeleri

  • Bir buçuk su bardağı nohut
  • Yeteri kadar su
  • Yarım kg parça dana eti
  • 500 gram arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz


zülbiye



 

Zülbiye tarifi

Nohudu bir gece önceden bol tuzlu su ile ıslatın. Ertesi gün iyice yıkayıp yeniden tencereye alın. Üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde eti, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Yarım çay bardağı sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Arpacık soğanları ayrı bir tencereye alın. Tereyağı ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salça ilave edip karıştırın. Nohut ve nohudun haşlama suyundan 1 su bardağı ekleyin. Ardından et, kimyon ve tuz ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.