Güldür Güldür'ün gazi skeci sonrası Show TV'den açıklama geldi

Güldür Güldür'ün gazi skeci sonrası Show TV'den açıklama geldi
Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür Show'un son bölümünde yapılan "gazi skeci" gelen tepkiler üzerine RTÜK tarafından inceleme başlatılırken, konuyla ilgili kanaldan açıklama yapıldı.

Güldür Güldür Show, geçtiğimiz gün son bölümünde yaptıkları bir skeçle sosyal medyanın gündemine oturdu. Gazilerle ilgili olan bir sahnede saygısızca davranılması milyonlarca izleyicinin tepkisini çekmişti.

RTÜK inceleme başlatmıştı

Show TV'nin eğlence programı olan Güldür Güldür Show, son bölümündeki sahnesinde gazilere ithafen kullanılan "Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" sözleri üzerine gelen tepkiler üzerine RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) Başkanı Ebubekir Şahin Güldür Güldür Show ile ilgili inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından yapılan sosyal medyadaki açıklamasında; "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır" denildi.

111.webp

Show TV durumla ilgili açıklama yaptı

Gelen eleştiri ve tepkilerin ardından Güldür Güldür Show ekibi skeci yayından kaldırmış ve özür dilemişti. Show TV de yaşanan durumla ilgili "Sosyal medyada eleştiri konusu yapılan Güldür Güldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır. Durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum