Hatay depreminde ölenlerin, yaralanların ve kaybolanların tam isim listesi

Hatay depreminde ölenlerin, yaralanların ve kaybolanların tam isim listesi
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından en fazla hasar alan illerden biri Hatay oldu. Belediye binalarına kadar birçok konutun yıkıldığı şehir adeta yerle bir oldu. Acının yaşandığı ve kayıpların her geçen gün arttığı Hatay'daki son durum da merak konusu olarak araştırılıyor. Hatay depreminde ölenlerin, yaralananların ve kaybolanların tam isim listesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere toplamda 11 şehri etkiledi. Milyonlarca kişinin doğrudan veya dolaylı yoldan zarar gördüğü, binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği, yaralandığı veya kaybolduğu felaket cumhuriyet tarihinin en büyük afeti olarak kayıtlara geçti. Dünyanıın yardım yağdırdığı, milyarlarca lira bağışın toplandığı organizasyonlarda en çok yardım gönderilen illerden biri Hatay'dı. Kahramanmaraş gibi büyük bir yıkıma neden olan depremin acılarını atlatmaya çalışan şehirde halen yakınlarının durumunu öğrenmek isteyenler dahi var. Hatay depreminde ölenlerin, yaralananların ve kaybolanların tam isim listesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.


 

"Birçok bina gibi belediye binamız da artık yok"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı paylaşımda “Hatay’da son yüzyılın en büyük felaketini yaşadık. Birçok bina gibi belediye binamız da artık yok. İletişim hala büyük problemimiz. Bu nedenle sosyal mecraları kullanamadık. Hepimize geçmiş olsun. Kayıplarımız var. Çok üzgünüz . Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz.” İfadelerine yer verdi.


 

Volkan Demirel Hatay için çabaladı

Hatayspor Kulübü Teknik Direktörü Volkan Demirel instgram hesabından yaptığı canlı yayında göz yaşlarını tutamayarak, "Ne kadar imkan varsa hepsini göndermenizi istiyorum, lütfen. Diyerek yardım çağrısında bulunana Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel bir paylaşım yaparak depremzedeler için yardım çağrısında bulundu. Çevre illerde aynı şekilde sadece Hatay değil. Rica ediyorum, Allah rızası için yardım" ifadelerini kullandı.


 

Taha Duymaz hayatını kaybetti

Hatay'da hayatını idame ettiren sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın kardeşi sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu. Kardeşi, fenomen Taha'nın ve ailesinin göçük altında kaldığını söyleyen Semiha Duymaz, yardım için adres paylaştı. Ancak genç sosyal medya ünlüsü ve kardeşleri kurtarılamadı.


 

Hatay'da hayatını kaybedenlerin, yaralananların ve kaybolanların isimlerinin tam listesi

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremleri sonrasında Hatay'da kaç kişi öldüğü merak ediliyor. Suriye'ye yakınlığı nedeniyle burada akrabaları olarak Suriyeliler de son durumu öğrenmek istiyor.

TTB'ye ulaşan bilgilere göre hayatını kaybeden doktorların isimleri şu şekilde, Dr. Alper Sezer Aba, Dr. Fatma Tosun, Uz. Dr. Leyla Sürmeli Eyvaz, Prof. Dr. Tülin Durgun Yetim, Dr. Sabahattin Aslan, Dr. Büşra Şahin Davut, Dr. Bessam Ezelsoy, Dr. Yusuf Kavukçu, Dr. Sena Güzelmansur, Dr. Meziyet Şahin, Dr. Sefa Koray Tosun, Dr. Fatma Tosun,  Dr. Elif Nedime Tiryaki, Dr. Bircan Turunç, Dr. Ayşe Yücel, Dr. Ahmet Çinkaya, Dr. Ebru Gündüz, Dr. Eren Nisani, Dr. Ayşe İdil Çakmak, Dr. Levent Tosyalı, Dr. Cüneyt Mansuroğlu, Dr. Ceren Açıkalın, Dr. Cebrail Marmara, Dr. Abdullah Yücel, Dr. Mert Koçaklar, Dr. Kaan Yılmaz, Dr. Furkan Akman, Dr. Ela Bayraktar, Dr. Ayşe Önal Yücel, Dr. Süleyman Bedir Yapar, Dr. Murat Güntel, Dr. Faruk Aksoy, Dr. Murat Harbutluoğlu, Dr. Kenan İnan, Dr. Kübra Konak, Dr. Kemal Kılıç, Dr. Bedi Süner, Dr. İsmail Arslan, Dr. Ayşe İdil Çakmak, Dr. Ali Kahlıoğulları, Dr. Ayten Arıkan, Dr. Eda Aşkar, Dr. Emre Aşkar, Dr. İrem Günal, Dr. Mehmet Nedim Kavlak, Dr. Melya Pelin Kırık, Dr. Murat Altınçekiç, Dr. Rıfat Arıkan, Dr. Yusuf Kaya, Dr. Yousef Darabeh, Dr. Wissam El Assaad.

Bilgiler edinildikçe haberimiz güncellenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.