Kıtırlı çıtırlı piliç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Kıtırlı çıtırlı piliç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olarak yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci bölüm başladı. Birbirinden hamarat gelinlerin performanslarını sergilediği günde hazırlanacak yemek de merak konusuydu ve o lezzet belli oldu. Buna göre 802. bölümde ... yapılacak. Peki, kıtırlı çıtırlı piliç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Bugünün yemeği ise kıtırlı çıtırlı piliç oldu. Peki, kıtırlı çıtırlı piliç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıtırlı çıtırlı piliç tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Kıtırlı çıtırlı piliç malzemeleri

  • 350 gram piliç
  • ½ su bardağı çekilmiş badem
  • 100 gram taze ekmek
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • ¼ su bardağı un
  • Tuz, karabiber
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 3 çorba kaşığı portakal suyu
  • Kızartma yağı

kıtırlı çıtırlı tavuk
 


 

Kıtırlı çıtırlı piliç yapılışı

Tavuğun kemikleri ve derisi ayrılır. İnce şeritler halinde kesilir.Kıyılmış badem, ufalanmış ekmek ve maydanozla karıştırılır. Un,tuz ve karabiber ilave edilerek hepsi geniş bir politen torbaya koyularak iyice çalkalanır. Daha sonra tavuk şeritleri çırpılmış yumurtaya batırılır ve ekmek kırıntılarına iyice bulanır. Buzdolabında 15- 20 dakika kadar bekletilir. Kızartma yağı tavaya koyularak biraz kızdırılır. Daha sonra tavuk şeritleri içine atılarak 3- 4 dakika, tavuklar sarımsı bir renk alana kadar kızartılır. Tavuklar piştikten sonra tavadan alınır ve havlu kağıt üzerine koyularak yapı sızdırılır. Mayonez portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu karıştırılır ve sos kabına alınır. Tavuklar da servis tabağına alınarak beraberce servis yapılır. Arzuya göre üserine sos dökülerek yada sade yenilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.