Kızılcık Şerbeti ile ilgili son durum ne? Kızılcık Şerbeti yayınlanacak mı?

Kızılcık Şerbeti ile ilgili son durum ne? Kızılcık Şerbeti yayınlanacak mı?
Show TV’nin olay yaratan dizisi Kızılcık Şerbeti’ne getirilen yayın durdurma cezasına yapılan itiraz sonuca bağlandı mı? 7 Nisan Kızılcık Şerbeti yayınlanacak mı?

Hüsamettin Ozan Aslan - Yapımcılığını Gold Film’in üstlendiği ve her cuma Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin akıtbeti merak konusu oluyor. Dizinin hayranları 7 Nisan Cuma günü yayınlanması beklenen yeni bölümün durumunu sorguluyor. RTÜK’ün Kızılcık Şerbetine verdiği ceza kesinleşti mi? Dizi gününde ve saatinde yayınlanacak mı?

Dizideki Nursema karakterinin gerdek gecesinde camdan atıldığı sahne nedeniyle yapım ceza yağmuruna tutulmuştu. RTÜK tarafından verilen 5 kez yayın durdurma ve 1,5 milyon TL para cezasına ise kanalın avukatları itiraz etmişti. 

Birsen Altuntaş, dizinin son durumu ve RTÜK’e yapılan itirazın detayları ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

İtiraz karara bağlanacak

Buna göre, Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınlandığı Show TV kanalının avukatlarının 3 Nisan Pazartesi günü başkent Ankara’ya giderek RTÜK’ün verdiği cezaya itiraz etmeleri üzerine yeni bir sürece girildi. RTÜK’ün yapılan itirazı değerlendirerek bir karara varması ve çıkan karara göre de dizinin yeni bölümünün yayınlanıp yayınlanmayacağının belirlenmesi bekleniyor.

Kızılcık Şerbeti yeni bölüm yayınlanacak mı?

Ancak pazartesi gününden beri itiraza dair incelemelerini sürdüren RTÜK, henüz bir karar açıklamadı. Eğer RTÜK’ün itirazı reddederse, Kızılcık Şerbeti 7 Nisan tarihi dahil olmak üzere 5 hafta ekranlarda yer almayacak.

Dizinin çekimleri tüm hızıyla sürüyor

Tüm bu gelişmelerin ışığında, yeni bölüm yayınlanacakmış gibi yeni fragmanını yayınlayan Kızılcık Şerbeti’nin çekimleri de sürüyor. Ancak RTÜK’ün kararı tescillenirse dizi; 7, 14, 21 ve 28 Nisan tarihleri ile 5 Mayıs tarihinde ekranlarda yer alamayacak.

Ne olmuştu?

Kızılcık Şerbeti ile ilgili RTÜK’ün bu cezayı vermesinin sebebinin, dizide Nursema karakterinin zorla evlendirildiği gece camdan düşerek yaralandığı sahne olduğu biliniyor. 2 dakikalık bu sahne, RTÜK tarafından kadına şiddet kapsamında kötü örnek olarak değerlendirilip yapıma yayın durdurma ve para cezası verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.