Magarsus ne demek? Magarsus dizi konusu, kaç bölüm, ne zaman başlıyor, nasıl seyredilir, oyuncu kadrosu?

Magarsus ne demek? Magarsus dizi konusu, kaç bölüm, ne zaman başlıyor, nasıl seyredilir, oyuncu kadrosu?
Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Magarsus dizisi yayın hayatına başlıyor. Diziseverlerle buluşmaya hazırlanan yapımın detayları ise merak konusu oluyor. İşte Magarsus dizisine dair bilinmesi gerekenler.

Zengin oyuncu kadrosu ve iddialı senaryosu ile dikkat çeken Magarsus dizisi BluTV ekranlarında izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Magarsus dizisinin seyretmeden önce yapım hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ise Magarsus oyuncu kadrosunu, künyesini ve dizinin kaç bölüm olacağını merak ediyor? Yine Magarsus nasıl izlenir diye merak eden internet kullanıcıları da çeşitli araştırmalara girişiyor. Magarsus’un kelime anlamı ve dizinin konusu da izleyicilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte Magarsus dizisi hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Magarsus dizisi nerede yayınlanacak?

Güçlü oyuncu ekibi ile göz dolduran Magarsus dizisi online dizi ve film izleme platformu olan BluTV’de yayınlanacak.

Magarsus dizisi ne zaman başlıyor, kaç bölüm?

Seyirciyle buluşmak için gün sayan Magarsus dizisinin ilk iki bölümü 10 Ağustos 2023 Perşembe günü izleyici karşısına çıkacak.

dha-62c6b73702321e9491abaf5576fa1ce9-1.jpg

Magarsus dizisinde kimler oynuyor?

Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Altın Palmiye ödülünü kazanan Merve Dizdar’ın yanı sıra, tecrübeli aktör Ercan Kesal, Çağlar Ertuğrul ve Berkay Ateş de Magarsus dizisinin başrol oyuncuları arasında yer alıyor. Magarsus oyuncu kadrosunda; Uğur Uzunel, Burcu Gölgedar, Menderes Samancılar, Cem Bender, Mehmet Bozdoğan, Sümeyye Aydoğan, Kayhan Açıkgöz, Sezer Arıçay, Sekvan Serinkaya, Emel Atıcı ve Murat Baykan da bulunuyor.

Magarsus yönetmeni ve yapımcısı kim?

Çukur ve İçerde gibi önemli dizilerin de yapımcılığını yapan Yamaç Okur Magarsus dizisinin de yapımcılığını üstleniyor. Serkan Çakarer de dizisinin yapımcıları arasında yer alıyor. Magarsus’un yönetmenliğini ise Yunus Ozan Korkut yapıyor. Dizinin senaryo yazarlığını Yunus Ozan Korkut ve Mustafa Yürüktümen birlikte üstleniyor. Magarsus’un müzikleri ise Toygar Işıklı’ya emanet.

Magarsus dizisi nerede çekildi?

Görsel öğeleri ile de dikkat çekmeyi başaran Magarsus dizisinin çekimleri Adana’nın üç ayrı bölgesinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 ay süren dizi çekimleri Yumurtalık, Sarıçam ve Karataş bölgelerinde yapıldı.

98666-1024x663.png

Magarsus neyi anlatıyor?

Magarsus, Çukurova'nın bir sahil ilçesi olan Sarıbahçe'de narenciye ticareti yapan Kurak Ailesi'nin hem kendi içlerinde cereyan eden hem de bölgede hakimiyet kurmaya çalışan dış güçlerle olan mücadelesini konu ediyor.

Dizinin tanıtımı ise şu sözlerle yapılıyor: “Dört tarafı narenciye bahçeleriyle sarılı, sırtını Magarsus Antik Kenti’ne yaslamış bir sahil ilçesi Sarıbahçe... Despot bir narenciye tüccarı Halil Kurak… Ve bu narenciye krallığını ileride yönetmeye talip üç muhtemel varis... Tansu, Turgut ve Beton…”

Magarsus ne demek, kelime anlamı ne?

BluTV’nin merakla beklenen güçlü oyuncu kadrolu dizisine de adını veren Magarsus, M.Ö. 7. yüzyılda Adana'nın Karataş ilçesi sınırları içinde kurulmuş olan antik kentin ismidir. Kalıntıları günümüze kadar gelen Magarsus Antik kenti’nin sınırlarında 3 bin kişilik bir de amfi tiyatro bulunmaktadır. Bölgede 2011 yılında kazı çalışmaları başlatılmıştır.

2023/07/05/blutv-magarsus-afis-tarihli-1.jpg

Şimdiden ödüllendi

Öte yandan Magarsus dizisi, 7. Berlin TV Series Festivali'nin "Special Mention" kategorisinde başarılı oyuncu kadrosuyla "Stellar Cast" Ödülü'ne layık görülmesiyle de şimdiden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.