Bal kabağı mücveri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bal kabağı mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Bal kabağı mücveri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bal kabağı mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bir bölüm daha seyircilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden hamarat yarışmacıların performanslarını sergilemeye devam ettiği zorlu maratonun yeni gününde bal kabağım mücveri hazırlanacak. Peki, bal kabağı mücveri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bal kabağı mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok seyredilen programlarından biri olarak 8. kez dalya diyen ve yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da yeni bir bölüm daha seyircilerin karşısına çıkıyor. Gelinlerin yemeklerini hazırladıkları, Yılmaz Morgül ve kayınvalidelerin puanlamalarıyla günün sıralamasını belirlediği yarışmada bugün bal kabağı mücveri yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak bu lezzeti sofralarına taşıyabilmek adına araştırmalarda bulunuyor. Peki, bal kabağı mücveri nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bal kabağı mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Sizler de yemek hakkındaki yorumlarınızı yazabilirsiniz.


Bal kabağı mücveri malzemeleri

2 su bardağı rendelenmiş kabak
2 adet yumurta
1/2 su bardağı ararot ya tapyoka unu
1/2 tk sarımsak tozu
1/2 çay kaşığı soğan tozu
1/2 ölçek biber tozu
1/2 çay kaşığı tuz

Avokado için
1 avokado, çekirdeği ve kabuğu çıkarılmış
1 limonun suyu ve kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz

Servis için
Omlet
Biber gevreği, süslemek için
Süslemek için kabaca doğranmış maydanoz
Mevsimine göre deniz tuzu veya pul biber
 

bal kabağı mücveri
 

Bal kabağı mücveri yapılışı

Haşlanmış mücver için tüm malzemeleri bir kaseye koyun ve bir kaşık kullanarak birleşene kadar iyice karıştırın.

Kızartma yağınızı bir kızartma tavasında orta ateşte ısıtın ve karışımınızı, karma kahve başına yaklaşık 1 yemek kaşığı olacak şekilde gruplar halinde kızartın. Bir kaşığın arkasını kullanarak haşlamanızı düzleştirin, çevirmeden önce bir tarafını 3-4 dakika pişirin ve her iki tarafı altın sarısı ve çıtır olana ve ortası pişene kadar pişirmeye devam edin.

Bu arada, tüm parçalanmış avokado malzemelerini bir kaseye koyun ve birlikte ezmek için bir çatal kullanın ve birleştirmek için iyice karıştırın.

Haşlanmış kahvenizi cömert bir parça avokado, isterseniz biraz kızarmış yumurta ve üzerine pul biber, taze otlar ve bol miktarda tuz ve karabiber serperek servis edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.