Gelinim Mutfakta ekşili köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta ekşili köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da 4 Ocak 2021 Pazartesi günü yayınlanacak olan 611. bölümde hazırlanacak yemek belirlendi. Buna göre gelinler kayınvalideler ve Seda Sayan'ın karşısına ... ile çıkacak. Gelinim Mutfakta ekşili köfte tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Yeni sezonda Onur Büyüktopçu ile başladığı maratonu Seda Sayan ile devam ettirme kararı alan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir hafta başlıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin yarışacağı haftanın ilk gününde hazırlanacak olan yemek de belli oldu. Yeni dönemdeki ilk bölümü ile izleyicilerin karşısına çıkacak yarışmada bir kez daha lezzet savaşı verilecek. Ardından da puanlamalar yapılarak çeyrek altının sahibi belirlenecek. Gelinim Mutfakta ekşili köfte tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

 

Gelinim Mutfakta ekşili köfte malzemeleri

Yarım kg kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 limon
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber


 

Gelinim Mutfakta ekşili köfte yapılışı ve tarifi

Soğanı rendelenir, pirinç yıkanıp süzülür. Maydanozlar ince ince kıyılır. Kıyma derin bi kaba alınır. Soğan, prinç, maydonoz, tuz ve karabiber kıymaya eklenir. Kıymayı yoğurun ve küçük yuvarlak parçalar halinde tepsiye dizin. Suyu tencereye alıp tuz ve tereyağı ekleyerek kaynatın. Köfteleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpılır. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıştırılır. Hazırladığınız terbiyeyi kaşık kaşık tencereye ilave edip ateşten alın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.