Gelinim Mutfakta kıymalı sebzeli börek ve naneli ayran tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta kıymalı sebzeli börek ve naneli ayran tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Seda Sayan'ın renkli sunumuyla Kanal D ekranlarında yayınlanmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başlıyor. Birbirinden iddidalı dört takımın yarışında gözler puanlar kadar hazırlanacak yemekte. Gelinler bugün bir hamur işi mamulü olan kıymalı sebzeli börek yapacak. Naneli ayranla da tamamlayacak. Gelinim Mutfakta kıymalı sebzeli börek ve naneli ayran tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin kıyasıya mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da kıyasıya bir gün daha başlıyor. Dört takım arasındaki amansız mücadelenin yeni bölümünde yine herkes ekran karşısına kilitlenecek ve çeyrek altını kazanan gelinin kim olduğunu heyecanla takip edecek. Bu kritik günde gelinler kıymalı sebzeli börek ve naneli ayran hazırlayacak. Kayınvalideler ise puanlarını verecek. Son sözü ise Seda Sayan söyleyecek. Günün yemeği hakkında da araştırmalar yapılıyor ve sofralara konmak isteniyor. Gelinim Mutfakta kıymalı sebzeli börek ve naneli ayran tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun. İyi seyiler dileriz.

KIYMALI VE SEBZELİ BÖREK MALZEMELERİ:

3 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet patates
1 adet soğan
2 adet havuç
2 adet patlıcan
4 adet sivri biber
Karabiber
Sıvı yağ
Tuz


kıymalı sebzeli börek


 

KIYMALI VE SEBZELİ BÖREK YAPILIŞI

Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayıp tavaya alın. ve yağda soteleyin. Patates, patlıcan ve havucu da minik küpler halinde doğrayıp tavaya ilave edin. Daha sonra karabiber ve tuzu da ekleyip 10 dakika kadar daha kavurun. Ardından harcınızı tavadan alıp soğuması için bekletin.

Yufkaları üçgen şeklinde kesin. İçine soğuyan harçtan ekleyip yanlardan katlayın. Sardığınız börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerine de bir fırça ile yumurta sürün. Dilerseniz üzerine çörek otu veya haşhaş serpip fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.


 

Naneli ayran malzemeleri

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı su
  • 5 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz


naneli ayran


 

Naneli ayran yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı su
  • 5 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.