Haluk Levent, TIME ödülünü reddetti! Messi, Elon Musk ve Kral Charles’la aynı listedeydi…

Haluk Levent, TIME ödülünü reddetti! Messi, Elon Musk ve Kral Charles’la aynı listedeydi…
Dünyaca ünlü TIME dergisinin "En Etkili 100 Kişi" listesinde ünlü şarkıcı Haluk Levent yer aldı. Ancak Levent ödülü reddettiğini açıkladı. İşte sebebi...

Cansev Temuçin - Birkaç gün önce Haluk Levent'in dünyaca ünlü dergi TIME tarafından dünyanın "En Etkili 100 Kişi" listesine girdiği söylenmişti. Haluk Levent bugün yaptığı açıklamada, kendisine dergi tarafından resmi açıklamanın yapıldığını ve listede yer aldığını belirtti. Ancak Haluk Levent TIME tarafından verilecek ödülü reddettiğini açıkladı. İşte Levent'in red sebebi...

Haluk Levent, Twitter hesabından yaptığı açıklamada büyük ses getirecek ifadeler kullandı. TIME dergisinin "En Etkili 100 Kişi" listesine girdiğini ifade eden ünlü şarkıcı ödülü almayı reddettiğini ve ödül törenine de katılmayacağını açıkladı.

"Benim üzerimden Türkiye Cumhuriyeti devleti eleştiriliyor"

Twitter hesabından ardı ardına üç mesaj yayınlayan Levent, sebeplerini dile getirdi. Bella Hadid, Elon Musk, Joe Biden ve Kral Charles gibi isimlerle aynı listede yer aldığını belirten Levent, Türkiye’den 182 ismin söz konusu liste için önerildiğini söyledi. Levent, TIME dergisi tarafından seçilmesinde; üye sayısı, Twitter etkileşim gücü ve Ahbap’ın deprem çalışmalarının etkili olduğunu da sözlerine ekledi. Ancak ödül içeriğinin kendisini üzdüğünü dile getiren Haluk Levent, kendi çalışmaları üzerinden Türkiye Cumhuriyeti devletinin eleştirilmesini kabul etmeyeceğini belirtti.

"Bu tartışmaların içine girmeme kararı aldım"

Bu nedenle TIME dergisinin ödülünü reddettiğini ve Amerika’ya gitmeyeceğini açıklayan Haluk Levent’in açıklamaları büyük ses getirdi. 

İşte Haluk Levent’in o paylaşımları; “ 1) Resmi açıklama geldi az önce. İngiltere Kralı Charles, ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk, Beyonce, Messi, Bella Hadid, Janet Yellen ile birlikte en etkili 100 kişi içine seçilmişim. Türkiye’den 182 kişi önerilmiş. Editörler araştırma yapmış. 2)Twitter’da dünya sıralamasındaki gücü. Görüntülenme ve etkileşim gücü. Üye sayısı. Ahbap’ın geçmişte ve son depremdeki çalışmalar. Ama içerik beni üzdü. Referans olan kişi,Türkiye Cumhuriyeti devletinin benim çalışmalarım üzerinden eleştirilmesi kabul edeceğim bir husus değil. 3) Bu sebeple ödülü reddediyorum ve Amerika’ya gitmeme kararı aldım. Deprem sürecinde tüm devlet kurumları ,hükümet ,tüm muhalefet , belediyeler ve 18 bin STK yani tüm ülke tek yürek olup herkes elinden geleni yapıyorken bu tartışmaların içine girmeme kararı aldım. Bilginize.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.