Kırmızı püreli tavuk bonfile nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kırmızı püreli tavuk bonfile tarifi ve yapılışı

Kırmızı püreli tavuk bonfile nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kırmızı püreli tavuk bonfile tarifi ve yapılışı
Bugün başlayan 156'ıncı haftasıyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir maraton daha nefes kesecek. Birbirinden hamarat gelinlerin hazırlayarak birincilik mücadelesi vereceği yemek de belli oldu. Buna göre kırmızı püreli tavuk bonfile ile çeyrek altın için yarışılacak. Kırmızı püreli tavuk bonfile nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kırmızı püreli tavuk bonfile tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Eğlencesi kadar lezzeti ile de konuşulan ve adından söz ettiren programda günün lezzeti de merak konusu ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Seyirciler yarışmacılar kadar veya onlardan daha iyi yapacaklarına inandıkları tatları sofralarına taşıyabilmek adına tarifleri kaçırmamaya gayret gösteriyor ve internette arıyor. Günün yemeği ise kırmızı püreli tavuk bonfile oldu. Peki, kırmızı püreli tavuk bonfile yapılır? Gelinim Mutfakta kırmızı püreli tavuk bonfile tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Kırmızı püreli tavuk bonfile malzemeleri

4 adet tavuk bonfile
1 adet limon
1’er adet kırmızı ve sarı biber
Marine için: 1 çay kaşığı hardal
3 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber
1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun

 

kırmızı püreli tavuk bonfile


Kırmızı püreli tavuk bonfile yapılışı

ÖNCELİKLE marine için bir kasede zeytinyağı, hardal, tarhun otu ve karabiberi karıştırın. Tavuk bonfileleri bu karışımın içinde 1-2 saat marine edin. Diğer tarafta bu sostan yapışlmaz yüzeyli bir tavaya biraz döküp kızdırın. Tavuk bonfile ile dilimlenmiş limon, kırmızı ve sarı biberi kızartın. Servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.